Mladi hokejaši zabeležili odlične nastupe u Mađarskoj

Uto, 10.10.2017 - 20:37 -- dejan.vukovic

Prethodni vikend je bio pun aktivnosti za članove HK Spartak, koji su svoje nastupe imali u Srbiji i Mađarskoj.

U subotu, 07. oktobra selekcija U10 je nastupila na turniru B kategorije u Dunaujvarošu (Mađarska) na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice i u konkurenciji 8 ekipa zauzeli drugo mesto sa skorom od 3 pobede i samo jednim porazom.

Postignuti su sledeći rezultati:

  • Spartak - Gyor 8:0
  • Spartak - UTE B 3:1
  • Spartak - MAC B2 7:4
  • Spartak - MAC B1 3:5

Za sastav HK Spartak U10 su nastupili: Ilić Ana, Temunović Vanja, Bem Karlo, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Miladinović Stefan, Gubičak Leon i Marton Leon. Trener: Kolarić Aleksandar.

Selekcija U12 je nastupila u kombinovanom sastavu sa ekipom Kiškoroš u sklopu Prvenstva Mađarske "B", gde su u nedelju 08. oktobra odigrali utakmicu u Budimpešti sa domaćinom Ferencvaroš TC, na kojem je gostujuća ekipa odnela zasluženu pobedu rezultatom 0:5 , a strelci svih 5 pogodaka su bili igrači iz Subotice (Pećerić Slaven 3 gola, Kuntić David 1 gol i Antonijević Aleksandar 1 gol). Za kombinovani sastav su nastupili: Bukvić Nikita, Sabo Rac Albert, Nimčević Nemanja, Prčić David, Kukaras Luka, Pećerić Slaven, Kuntić David, Nađ Mateja i Antonijević Aleksandar. Trener: Jaramazović Zoran.

Protekli vikend, 7 i 8 oktobar, je na nivou Svetske hokejaške federacije (IIHF) u celom svetu bio obeležen kao WGIHW (World Girls Ice Hockey Weekend), a u čijem obeležavanju i manifestaciji je učešće uzeo i SHLS (Savez hokeja na ledu Srbije) u vidu okupljanja svih devojčica koje treniraju hokej na ledu u Srbiji. Kao kordinator za razvoj ženskog hokeja ispred SHLS je izabran trener HK Spartak Brestovac Uroš, čime je kancelarija Saveza dodatno pokazala zainteresovanost i rešenost za dalji napredak ove grane sporta u Srbiji. Ovaj skup je održan u nedelju 08. oktobra Novom Sadu, u ledenoj dvorani SPENS, gde se okupilo oko 50 devojčica iz tri grada u Srbiji gde se igra hokej na ledu (Beograd, Novi Sad i Subotica), a svoje aktivno učešće je uzelo i svih 15 devojčica/devojaka koje treniraju u HK Spartak. Prema predviđenom programu, sve devojčice su bile podeljene u tri "radne grupe" prema uzrastu i trenutnoj formi sa kojima je radilo 8 trenera iz svih klubova. Bila je ovo odlična prilika da se okupe sve devojčice na jednom mestu i da se pokaže da hokej na ledu i u Srbiji postoji za tzv "nežniji pol".

Od devojčica iz HK Spartak u Novom Sadu su učestvovale: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Vinčić Smiljana, Sekulić Elena, Milodanović Ana, Stantić Sara, Vaštag Ivett, Benčić Anastasija, Gladić Petra, Popov Jovana, Rac Sabo Hanna, Mandić Antonija, Lukić Dunja, Gladić Ramona i Kovač Nina. Trener: Brestovac Uroš.

Narednog vikenda ekipa U14 nastavlja sa svojim aktivnostima, očekuju ih utakmice u Prvenstvu Srbije (u Novom Sadu) i u Prvenstvu Mađarske (Miškolc), selekcija U12 nastavlja sa utakmicama u Mađarskoj, dok će za vikend selekcije U8/U10 i selekcije juniori/seniori odraditi svoje treninge na ledu u ledenoj dvorani u Kiškorošu, kako bi što spremniji dočekali svoje nastupe u nastavku sezone.

Autor teksta: 
Custom Search