Čelnici Olimpijskog komiteta u poseti Subotici

Čet, 12.10.2017 - 00:57 -- dejan.vukovic

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković zajedno sa potpredsednikom Žarkom Zečevićem i generalnim sekretarom Đorđem Višackim danas su bili u radnoj poseti Subotici gde su prvo obišli Sportski savez Grada Subotice a nakon toga se sastali i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i članom gradskog veća zaduženim za sport Nemanjom Simovićem.

U prostorijama Sportskog saveza gosti iz Olimpijskog komiteta u razgovoru sa Nemanjom Simovićem i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem upoznali su se sa trenutnim stanjem u subotičkom sportu. Razlog posete Olimpijskog komiteta su bili sportisti na koje Srbija računa da može da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Tokiu. Jedan od kojih se očekuju odlični rezultati je i subotičanin Tamaš Kajdoči osvajač srebrne medalje sa Olimpijskih igara mladih 2014. godine i višestrukog osvajača medalja sa juniorskih svetskih i evropskih prvenstava u dizanju tegova. Čelnici Olimpijskog komiteta su izrazili želju da se Tamašu da puna podrška u treniranju i daljem sportskom razvoju. 

Na sastanku kod gradonačelnika Labana kojem su prisustvovali i predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova Milan Mihajlović, kao i Tamaš Kajdoči sa članovima njegovog stručnog štaba, razgovaralo se o produbljivanju saradnje između Olimpijskog komiteta Srbije i grada Subotice, obzirom da iz ovog grada dolazi aktuelni olimpijski šampion u rvanju, kao i veliki broj drugih vrhunskih sportista. Predsednik OKS Maljković i gradonačelnik Subotice Laban su dogovorili da će grad Subotica obezbediti dodatne prostorije za trening našem najboljem dizaču tegova, kao i da će postojeće prostorije biti u potpunosti renovirane. Pored toga, lokalna samouprava u Subotici će u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije kroz program “Tokio 2020” obezbediti sve neophodne uslove za kvalitetne pripreme, sportsko usavršavanje i nastup Tamaša Kajdočija na takmičenjima i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Predsednik Olimpijskog Komiteta Srbije, Božidar Maljković istakao je zadovoljstvo nakon današnje posete - Subotica je oduvek bio sportski grad. Činjenica da je ovaj grad iznedrio nekoliko osvajača olimpijskih medalja kroz istoriju, govori o tome da se u ovom gradu sport voli i da se kontinuirano u klubovima dobro i kvalitetno radi. Eleonora Vild, Dušan Duda Maravić, Đula Mešter, Davor Štefanek… samo su neka od mnogih imena zaslužnih sportista naše zemlje koji dolaze iz Subotice. Ja sam zadovoljan kvalitetom današnjeg sastanka, kao i činjenicom da će gradonačelnik Laban zajedno sa svojim saradnicima pomoći da Tamaš Kajdoči dobije bolje uslove za trening i pripremanje za naredne uspehe. Koristim ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku na njegovom pozitivnom stavu i spremnosti da, i pored drugih obaveza, posveti svoju pažnju i energiju i pomogne našim najuspešnijim sportistima.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search