Rukometaši Spartak Vojputa savladali Šamot

Čet, 12.10.2017 - 01:15 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Šamot 65 27:19 (12:8)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 700. Sudije: Alimpić Milenko i Crnjanski Zdravko. Sedmerci: Spartak Vojput 4/4, Šamot 65 4/1

Spartak Vojput: Bošković savo 1, Peić Željko, Pernar Marko 1, Perović Marko 5, Gačević Spasoje 1, Mikić Aleksa, Potpara Milan 4, Egić Nikola 2, Kojadinović Uroš 1, Arđelan stefan, Radosavljević Uroš 2, Leovac Filip 2, Stefanović Nikola, Petrović Ilija 2, Kurteš Aleksandar 6, Abadžić Vladimir.

Šamot 65: Milićević Jovan 1, Ilić nikola, ranković Marko, Lomić Ivan 2, Radosavljević Nemanja 3, Lukić Filip, Praščević Nemanja, Bešir Petar 1, Glišić Aleksandar 3, Tomić Bojan, Živković Danilo 2, Milinić Miloš, Stojković Marko 7, Mitrović Nikola, Đorđević Vladimir.

Subotičani su više nego zasluženo došli do prve ovosezonske pobede. Kontrolisali su utakmicu tokom celog susreta i uz veliku želju uknjižili dva boda.

Nakon dva propuštena napada sa obe strane prvi su do gola stigli gosti iz kontre preko Živkovića. Oporavljeni Marko Perović poravnava na 1:1 u 5. minutu da bi u sledećem napadu Šamot poveo preko Glišića što je bilo i njihovo poslednje vodstvo na utakmici. Serijom od tri gola u nizu subotičani su preokrenuli na 4:2. Spartak Vojput se rezultatski odvojio nakon petnaest minuta igre golom večeras odličnog Kurteša i posle brze kontre koju je završio Radosavljević za 8:4. Trener Šamota bio je primoran da zatraži minut odmora nakon kojeg je Stojković postigao gol za 8:5. Već u sledećem napadu odličnim golom Egića domaćini vraćaju četiri gola prednosti 9:5. Šamot sa dva gola smanjuje na 9:7, međutim Marko Perović a zatim Leovac vraćaju četiri gola viška za domaćina. Poluvreme je končano sa 12:8 u korist Spartak Vojputa.

Nastavak utakmice počeo je golom Potpare za prednost od pet golova, 13:8. Subotička publika aplauzom je pozdravila akciju domaćih koja je završila cepelinom koji su izveli Radosavljević i Potpara za 15:10. Pokušali su gosti da smanje prednost, međutim na svaki njihov gol rukometaši Spartak Vojputa su odgovorili novim pogotkom. Razlika se polako povećavala, Arđelan je odbranio sedmerac Iliću a Kurteš svojim šestim golom desetak minuta pre kraja dovodi Spartak Vojput u prednost od osam golova, 23:15. U finišu utakmice Slaviša Laković šansu je pružio i igračima sa manjom minutažom koji su uspešno odgovorili zadacima. Konačan rezultat od 27:19 postavio je mladi Kojadinović.

Nakon utakmice za najboljeg igrača susreta proglašen je pivot Spartak Vojputa, Aleksandar Kurteš koji je na ovom meču postigao 6 golova.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search