Druga uzastopna pobeda Spartak Vojputa u samo tri dana

Ned, 15.10.2017 - 01:50 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Obilić 20:19 (14:10)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 900. Sudije: Blagojević Boban i Đekić Branislav. Sedmerci: Spartak Vojput 3/1, Obilić 1/1

Spartak Vojput: Bošković Savo, Peić Željko, Pernar Marko, Perović Marko 2, Gačević Spasoje 4, Mikić Aleksa, Potpara Milan 7, Egić Nikola, Kojadinović Uroš, Arđelan Stefan, Radosavljević Uroš 3, Leovac Filip, Stefanović Nikola, Petrović Ilija 1, Kurteš Aleksandar 3, Abadžić Vladimir.

Obilić: Radović Goran, Živković Boban 3, Bijelić Nikola, Đorović Milan 4, Jestrović Nikola 1, Biočanin Nenad, Miljaković Nikola 1, Mirić Miroslav 1, Pavić Slobodan 1, Stojić Aleksandar, Minić Luka 3, Teodorović Milorad, Ćirić Stefan 6, Antić Ivan, Đorđević Igor, Ivošević Miloš.

Rukometaši Spartak Vojputa ostvarili su drugu uzastopnu pobedu u veoma uzbudljivom finišu utakmice. Vodili su subotičani sve do 50 minuta kada su gosti uspeli dapreokrenu rezultat, međutim odličnom igrom u odbranii velikom željom domaći su vratili prednost i na kraju zasluženo slavili. Odlično su subotičani otvorili utakmicu. Kurteš je doveo svoj tim u vodstvo od 1:0, a nakon što je Minić izjednačio usledila su dva brza gola Potpare od kojih je drugi bio iz akcije koja je završila cepelinom te gol Gačevića za 4:1 u 5. minutu. Nakon trećeg gola Potpare rezultat je iznosio 6:2 za domaće.

Gosti su golovima Ćirića držali priključak, i upravo je on najzaslužniji što su uspeli da se primaknu na 6:4. Marko Perović nije uspeo da iskoristi sedmerac, ali je to pošlo za rukom Đoroviću koji smanjuje na 6:5. Radosavljević na asistenciju Potpare pogađa mrežu za 9:7 u 19. minutu. U finišu prvog poluvremena Abadžić je napravio tri uspešne odbrane u jednom napadu Obilića i doneo dodatnu sigurnost mladim rukometašima Spartak Vojputa. Razigrao se tada Gačević koji postiže tri gola u poslednja tri minuta prvog dela da bi dve sekunde pre kraja pogodio za četiri gola viška posle prvih pola sata igre, 14:10.

Drugo poluvreme počelo je golom Kurteša za prednost od pet golova u korist domaćina. Ipak, uporni gosti polako su smanjivali razliku. Spartak Vojput je ušao u problem sa realizacijom, dvanaest minuta nisu uspeli postići gol što su iskoristili gosti iz Beograda i preokrenuli na 17:18. Nisu domaći imali ni sreće u tim tenucima, šut Živkovića, brani golman Abadžić, ali lopta dobija čudnu rotaciju i završava u mreći za 17:19.

Nije to pololebalo mlade domaće momke. Zaigrali su znatno angažovanije u odbrani, uz veliku podršku sa tribine i sa dva gola Potpare u nizu uspeli su da poravnaju na 19:19 u 56. minutu. Usledila je vrlo uzbudljiva završnica. Minut ipo pre kraja Marko Perović pogađa za 20:19. Uspeli su još jednom da se odbrane rukometaši Spartak Vojputa odličnom intervencijom golmana Abadžića i dođu do lopte dvadeset sekundi pre kraja utakmice. Usledila je jurnjava po terenu za igračima Spartak Vojputa koji su imali loptu u rukama, ali bezuspešno.

Na kraju velika radost domaćih rukometaša zbog osvajanja novih bodova. Nakon susreta za najboljeg igrača proglašen je kapiten Spartak Vojputa, Milan Potpara koji je u ovom susretu postigao sedam golova. Velike zasluge za konačnu pobedu pripadaju i golmanu Abadžiću koji je odličnim odbranama u finišu prvog dela kao i na kraju utakmice obezbedio pobedu svom timu. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search