Košarkaši Spartaka sa zvukom sirene stigli do pobede

Pon, 16.10.2017 - 23:48 -- dejan.vukovic

OKK Be­o­grad – Spar­tak 75:76 (22:17, 22:12, 20:24, 11:23)

OKK Beograd: Đo­ko­vić 18 (7 sk), Mi­lo­va­no­vić, Sav­ko­vić 14 (5 sk), Ne­šić, Pa­u­no­vić, Jo­va­no­vić 11, Ne­šo­vić 1, Si­me­u­no­vić, Ma­tić, Dre­ka­lo­vić 15 (6 sk), Vu­jo­vić 3, Stan­ko­vić 13.

Spartak: La­ke­ta 12 (5 sk), Ko­jo­vić 2, Hri­stov 18 (5 sk, 7 as), Sla­do­je 2, Ni­ko­lić 14 (5 sk), Pe­jić 3, Ga­zi­be­go­vić, Mi­šče­vić 6 (6 sk), Bar­na 8 (6 sk), Lu­čić 2, Ku­ri­dža, Ta­na­sko­vić 9 (6 sk).

Košarkaši Spartaka pobedom su započeli novu sezonu u utakmici u kojoj su samo jednom poveli i to u poslednjoj sekundi susreta košem Miloša Nikolića koji je time doneo pobedu od 76:75. Interesantno je da su skoro celu poslednju četvrtinu imali zaostatak od preko deset poena i u poslednjih 67 sekundi susreta ušli sa minusom od osam poena, 75:67. Postigli su devet poena do kraja susreta ne dozvolivši protivniku da postigne ni jedan koš i sa zvukom sirene i košem Nikolića doneli dva boda u Suboticu. 

Nakon početnih 3:3, domači su trojkom Stankovića i košem Đokovića poveli sa 8:3. Nastavili su beograđani u istom ritmu i posle slobodnog bacanja Radovana Đokovića poveli sa 14:7. U finišu prve četvrtine Spartak je prišao na minus dva nakon uspešno realizovanih slobodnih bacanja Filpa Barne, 19:17. Đoković je uzvratio trojkom, te je prva deonica završena sa 22:17. Usledila je odlična serija domaćih košarkaša koji su napravili seriju od 13:2 za nešto više od četiri minuta čime su poveli sa velikih 16 poena, 35:19. Poluvreme je okonačno prednošću OKK Beograda od 44:29.  

Najveću prednost domaći su imali početkom treće četvrtine i to +20 poena, 49:29. Nisu se ni tada predavali subotičani, uzvratili su serijom od 8:0 poenima Lakete, Hristova i Nikolića za 49:37. Košem Nikolića pod faulom i dobro izvedenim slobodnim bacanjem Spartak je uspeo da se primakne na 56:50 u sedmom minutu trećeg perioda. Ipak do kraja treće deonice beograđani su ponovo napravili dvocifrenu prednost pa se u poslednjih deset minuta košem savkovića ušlo sa 64:53. 

OKK Beograd je do 38 minuta uspešno održavao prednost od osam do devet poena. Đorđe Savković je dva ipo minuta pre kraja pogodio za 75:67, što je ispostavilo se bio poslednji koš domaćih u ovom susretu. Subotičani su zaigrali odlično u odbrani i sa ofanzivnim skokovima u napadu neutralisali odbranu domaćih. 

Tanasković je smanjio na 75:69 minut pre kraja. Nakon prekršaja Milovanovića u napadu Hristov pogađa za 75:71, 50 sec pre kraja utakmice. Usledila je prava drama na parketu. Tanasković promašuje za tri poena, međutim Barna ofanzivnim skokom hvata loptu i prosleđuje do Mišćevića koji je takođe neprecizan. Novim ofanzivnim skokom Barna opet dolazi do lopte i biva fauliran. Nije uspeo da pogodi koš sa linije slobodnih bacanja, međutim košarkaši Spartaka dolaze do još jednog ofanzivnog skoka, ovaj put najbolje se snašao Hristov, koji vraća loptu Filipu Barni koji se šutem za tri poena iskupio za loše izvođenje slobodnih bacanja, te svoj tim doveo na poen zaostatka 5 sekundi pre kraja, 75:74. Subotičani su išli na brzi faul koji je "odradio" Nikolić nad Radovanom Đokićem koji je sa linije slobodnih bacanja mogao da reši pitanje pobednika, četiri sekunde pre kraja. Zadrhtala je ruka igraču OKK Beograda, koji promašuje oba slobodna bacanja, najviši u skoku bio je Tanasković koji loptu prosleđuje do Hristova koji pokušava šutem za tri poena, lopta ne ulazi u koš, ali se tu našao Nikolić koji sa zvukom sirene pogađa za konačnih 75:76.     

Nenad Čanak trener Spartaka bio je zadovoljan nakon susreta - Utakmica sa dva različita poluvremena, prvo kako ne treba da igramo i drugo sa mnogo boljom energijom. Loše smo branili 1 na 1 na spoljnjim pozicijama, u napadu nije bilo protoka lopte. U drugom poluvremenu smo to kompenzovali većom željom i energijom što se vidi i po broju skokova i primljenih poena. Pobeda na gostujućem terenu puno znači na početku prvenstva, ali se okrećemo narednoj utakmici i očekujemo da već na njoj pokažemo napredak i bolju igru.

Photo: MKK Spartak

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search