Trijumf subotičana na Radničkim sportskim igrama Vojvodine

Sre, 18.10.2017 - 21:26 -- dejan.vukovic

Predstavnici gradskog udruženja sport za sve predstavili su rezultate takmičara iz Severno bačkog okruga koji su sa velikim uspehom učestvovali na 12. Sportskoj Olimpijadi radnika Vojvodine koje je održano u  Bečeju i Novom Bečeju u dva takmičarska vikenda 23/24 septembra i 7/8 oktobra 2017 u 19 sportova za muškarce i 13 za žene. 

Na takmičenju je učestvovalo 7 Regiona i dva grada domaćina. Za Prvenstvo Vojvodine iz grada Subotice učestvovalo je 213 takmičara (135 u muškoj i 78 ženskoj konkurenciji). Prvog takmičarskog vikenda Region Severna Bačka je u ukupnom plasmanu ubedljivo osvojio prvo mesto, sa ukupno 15 prvih mesta, 11 drugih i 11 trećih mesta. Subotički takmičari su osvojiloi 9 prvih mesta, 6 drugih i 8 trećih mesta.

Drugog takmičarskog vikenda 7. i 8. oktobra Region Severna Bačka učestvovao je u svim predviđenim sportovima (mali fudbal, odbojka muškarci, kuglanje, sportski ribolov - m, šah - m, streljaštvo – m/ž, stoni tenis m/ž, pikado m/ž, i košarka m/ž.) gde su osvojili ukupno 6 prvih mesta, 6 drugih i 7 trećih mesta. Od toga subotički takmičari su osvojili 3 prva mesta, 5 drugih i 2 treća mesta.

Nakon Završenog Prvenstva Vojvodine 2017, Region Severna Bačke je zauzeo ubedljivo prvo mesto u ukupnom plasmanu osvojivši ukupno 21 prvo mesto, 17 drugih i 18 trećih mesta. Takmičari iz Grada subotice osvojili su ukupno 12 zlatnih, 11 srebrnih i 10 bronzanih medalja

Drugog vikenda od subotičkih takmičara zlatne medalje su osvojili radnici iz Moderna trend Fashiona koji su bili najbolji u kjuglanju, veteranke košarkaškog kluba Spartak a u pojedinačnoj konkurenciji Kopilović Miroslav iz ekipe Moderna trend Fashion. 

Izveštaj sa prvog takmičarskog vikenda

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search