Mladi hokejaši Spartaka sve uspešniji

Pon, 23.10.2017 - 20:45 -- dejan.vukovic

Hokejaši Spartaka su proteklog vikenda svoje nastupe imali u Mađarskoj i u Srbiji.

Selekcija U10 je u subotu 21.10. nastupila na turniru B kategorije u Kiškorošu (Mađarska) gde je odigrala ukupno 4 utakmice i zabeležila skor od 3 pobede i 1 poraza.

Postignuti rezultati:

  • Spartak – Szigeti Bikak 2:1
  • Spartak – Kiškoroš 6:3
  • Spartak – Ferencvaroš 4:2
  • Spartak – Szigeti Bikak 3:4

Mladi subotičani su pokazali da spremno dočekuju nastup na izuzetno jakom međunarodnom dvodnevnom turniru „Holbus 2017“ koji će se za 2 nedelje održati u Beogradu. Sastav U10: Ilić Ana, Temunović Vanja, Bem Karlo, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Miladinović Stefan, Batanjac Una, Nimčević Andrej i Mandić Antonija. Trener: Kolarić Aleksandar.

Selekcija U12 je takođe u subotu 21.10. nastupila na dve utakmice u Novom Sadu, koje su trebale da se igraju u sklopu Prvenstva Srbije, gde su zabeležili polovičan uspeh, po 1 poraz i 1 pobedu:

  • NS Stars – Spartak 4:3 (1:2 2:1 1:0)
  • Vojvodina – Spartak 0:17 (0:3 0:6 0:8)

Utakmica sa NS Stars je, zbog nedovoljnog broja igrača u domaćem sastavu i po prethodnom dogovoru trenera dve ekipe, odigrana kao „prijateljska“ utakmica i kao takva neće biti registrovan rezultat u zvanični deo Prvenstva, međutim poslužila je da se proveri trenutna forma i da se uoče nedostaci u igri koji treba da se otklanaju u narednom periodu. Četiri najstarija i kvalitetnija igrača iz selekcije U12 su ovaj vikend bili prekomandovani za stariju selekciju U14 koja je igrala u Mađarskoj, tako da će ekipa biti jača kada se i oni priključe u zvaničnim utakmicama. Interesantan je podatak da je u sastavu HK Spartak na ove dve utakmice nastupilo čak 6 devojčica, koje su ostavile sasvim solidan utisak u igri sa dečacima u svom uzrastu.  Sastav U12 , na sve 3 utakmice, od igrača iz Subotice: Penava Veljko, Konakov Novak, Vučinić Vasilije, Nađ Mateja, Kuntić David, Kukaras Luka, Nimčević Nemanja, Sekulić Elena, Gladić Petra, Pećerić Slaven, Dvornić Stevan, Distl Dominik, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna i Prčić David. Trener: Brestovac Uroš

Selekcija U14 je u subotu 21.10. nastupila u sklopu „B“ Prvenstva Mađarske u Dunaujvarošu, gde je kao domaćin ekipa Spartak/Kiškoroš ugostila ekipu SC Jaszberey koja je završena pobedom domaćeg sastava rezultatom 5:3 (4:0 1:3 0:0). Ekipa u kojoj većinu igrača čine dečaci iz Subotice je sa odličnom i disciplinovanom igrom nastavila pobedonosni niz u ovom takmičenju, već sledeće subote (28.10.) ih očekuje pravi ispit kada putuju u Budimpeštu, na noge izuzetno kvalitetnoj ekipi UTE, koja važi za prvog favorita ove lige. Sastav U14 igrači iz Subotice: Sabo Rac Albert, Kostić Luka, Kiš Matej, Antonijević Aleksandar, Pećerić Petar, Sabo Rac Maksim, Feher Čongor, Feher Balint, Šandor David i Vučić Aleksa. Trener: Jaramazović Zoran.

Narednog vikenda selekcija U8 ima dva turnira, u Srbiji (Novi Sad) i u Mađarskoj (Kiškoroš), dok selekcije U12 i U14 nastavljaju sa utakmicama u sklopu prvenstva Mađarske. Selekcije U10 i U18/seniori će trenirati u ledenoj dvorani u Kiškorošu, kako bi se što kvalitetnije pripremili za turnir koji ih očekuje u Beogradu 04/05. novembra.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search