Izložba Nikole Tumbasa Grad noću - Fotografije koje su postale slike

Čet, 26.10.2017 - 22:26 -- dejan.vukovic
 Otvaranje izložbe Grad noću - TBN
Otvaranje izložbe Grad noću - TBN
V Festival Hrizantema - Otvaranje
V Festival Hrizantema - Otvaranje

Večeras je u okviru 5. međunarodnog festivala filma horora i fantazije "Hrizantema" u holu Art bioskopa Lifka otvorena izložba digitalnih fotografija Nikole Tumbasa - Town by Night

Na izložbi su predstavljene fotografije koje predstavljaju Suboticu noću izrađene kroz digitalne filtere koje su fotografijama dale dodatni efekat. 

- Pre otprilike dva meseca, direktorica Gordana Guberinić, je predložila da napravim izložbu za Hrizantema festival na temu Grad noću. Pristao sam jer grad noću, ustvari predstavlja našu sekciju TBN na sajtu subotica.info od koje je svojevremeno i nastao sajt. Pretražio sam detalje koji bi dobro ilustrovali naš grad noću i uz razgovor sa Darkom Kovačevićem sam pokušao da ilustrujem ono što predstavlja naše vreme, ali ne samo kao estetske fotografije. Tako su se pojavili detalji kao što je hladna ulica gde su kladionice i kockarnice, obeležje našeg vremena. Tu su i ostali naši uglovi, lokali, koji su poznati po nečemu kao i lokali koji imaju neku tradiciju. Sledeći korak je bio izrada tih snimaka. Fotografija kao takva mi je dosadila pa sam pokušao kroz razne filtere i programe, koji su sada dostupni, i koji imitiraju stilove rada poznatih slikara. Iz te vizije sam pokušao nekoliko fotografija da obradim, svidelo mi se kako je ispalo, i iz toga je nastala ova izložba koja predstavlja nešto novo. - istakao je autor izložbe Nikola Tumbas.

Festival Hrizantema otvorio je dr Miroslav Stojisavljević umetnički direktor koji je naglasio da je ove godine proširen spektar potencionalnih posetioca - Krenuli smo od programa za decu do samih filmova horora i fantazije. Pokušali smo ove godine a sledeće je plan da se poveća pažnja na fantaziju. Nadam se da ćemo ove godine sa programom podići broj potencionalnih gledalaca.   

Peti Hrizantema festival horor i fantasy filma održava se 26-29. oktobra i u tom periodu će biti prikazan bogat program.   

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search