Zaboravljeni grobovi

Sub, 28.10.2017 - 12:40 -- nikola.tumbas
Vesna Prćić o poništavanju parcele raka
Vesna Prćić o poništavanju parcele raka

Tragajući za činjenicama po jednoj informaciji koju sam dobio na mail tokom jučerašnjeg dana o "preoravanju" grobova na delu Kerskog groblja, jutros smo na licu mesta uradili prenos Uživo razgovora, odnosno pojašnjenja situacije, sa direktorom JKP Pogrebno, Vesnom Prćić.

Tema je bio komentar u mailu od strane Jasmine Gabrić, Andrić...

***

Postovani upravo gledam live iz sedista SNS-a pa i Vas da obavestim..Dok oni
slavi
mi tugujemo jer je nevidjeni vandalizam ucinjen na starom delu kerskog groblja.
Da li ce neko o tome obavestiti javnost? Be ikakvog obavestenja od strane JKP Pogrebno preorani su grobovi nasih najmilijih a koji su upokojeni na tom delu groblja.

Kao prilog saljem link za album pa prosudite da li je to hriscanski.

https://www.facebook.com/jasmina.gabric/media_set?
set=a.10212142317845818.

1073741863.1012022979&type=3&pnref=story

S postovanjem Jasmina Andric

 
***
U nastavku je i prilog LIVE od jutros ovde gde su bile koleginice iz Blica i Novosti :
 
 
Činjenica je da se sa poništavanjem parcela čeka veooma dug period, grobovi su tamo na nivou do 1964 godine, i da je to već par puta službeno bilo najavljeno po proceduri kako je propisano.
Drugo ako vidite da se nešto čudno dešava na groblju, i to u velikom obimu, to verovatno nisu vandali, nego organizovan posao od onih koji vode groblje. I ako se tek onda setite svojih, ne toliko bližnjih, sahranjenih tamo pre više od pola veka, pronađite svoje grobne knjižice ili račune za raku, i proverite kada ste zadnji put platili obaveze prema njima i pozovite telefonom JKP Pogrebno da se raspitate šta se dešava na groblju da bi vam oni dali tačnu informaciju. I onda se organizujte i prenestie zemne ostatke svojih pre nego što buldožeri to reše umesto vas.
 
I na kraju detalj, (pošto se pojavilo kao pitanje - Gde je zajednička gobnica?) Kod poništavanja parcela raka, saznajemo, ne postoji obaveza prema tome. Samo kada se groblje stavlja van upotrebe a nijedno groblje ili deo nisu stavljeni van upotrebe u našem gradu.
 
 
Ličnosti: 
Custom Search