Košarkaši Spartaka ostvarili i četvrtu pobedu

Ned, 05.11.2017 - 00:10 -- dejan.vukovic

Spartak – Tamiš 76:73 (25:22, 17:22, 23:12, 11:17)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 350. Sudije: Milija Vojinović, Jasmina Juras, Marko Strika.

Spartak: Hristov 14, Nikolić 18, Lučić, Tanasković 23, Sladoje, S. Gazibegović, Pejić 6, Kojović 2, Miščević, V. Gazibegović 6, Barna 5, Jovanović 2.

Tamiš: Sočanac, Vitković 8, Raičević 6, Smiljanić 6, Knežević 17, Đorđević 8, Ilkić 8, Kanjevac, Balović, Savić 18, Mitrović 2, Radenković.

Košarkaši Spartaka izvojevali su i četvrtu pobedu u ovoj sezoni i uz Vršac su jedini koji imaju maksimalan učinak. Do pobede su došli uz dosta oscilacija u igri. Gosti su u samom finišu uspeli da zaustave napade Spartaka koji tri ipo minuta nisu postigli koš. Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Tanasković koji je upisao 23 poena uz 14 skokova.   

Spartak je odlično otvorio utakmicu, košem Nikolića poveli su sa 9:1 u 4 minutu. Gosti su zaigrali znatno bolje u nastavku susreta i polako smanjivali razliku. U finišu prvog dela Tamić je prekjo Đorđevića uspeo da poravna na 22:22, ipak subotičani su iskoristili sledeći  napad i trojkom Pejića prvi deo završili u svoju korist od 25:22. U nastavku utakmice Spartak je ponovo došao do osetnije prednosti od osam poena, međutim nisu uspeli tu razliku i da održe do poluvremena. Tamiš je vezao par dobrih napada i trojkom Raičevića dolaze do novog poravnanja u 17. minutu, 34:34. Minut ipo pre isteka prvog poluvremena gosti su stigli i do prvog vodstva nakon što je loptu kroz obruč proturio Knežević. Na aodmor se otišlo sa košem prednost igostiju, 42:44

Početkom trećče deonice Smiljanić trojkom povećava na pet poena prednosti za Tamiš, ali srećom po domaće istom merom je odgovorio Tanasković. Razigrao se Hristov, koji postiže tri koša u nizu za novi preokret na utakmici, 51:49 za Spartak. Trojkom Hristova koji je samo u trećoj deonici nanizaio 11 poena, Spartak dolazi do prednosti od 63:54. Minut pre isteka trećeg perioda subotičani su po prvi put imali dvocifrenu prednost, 65:54.    

Spartak je lako održavao razliku i niko u hali sportova nije očekivao da će u finišu utakmice Tamiš imuspeti da zakomplikuje utakmicu. Pet minuta pre kraja doimaći su imali prednost od osam poena, kada Savić pod faulom pogađa za tri poena, usledio je promašaj za dodatno slobodno bacanje, ali i ofanzivni skok Vitkovića koji realizuje potom dva slobodna bacanja za samo četiri poena zaostatka u poslednjih pedesetak sekundi. Spartak je napravio tehničku grešku u napadu, ali gosti iz Pančeva nisu uspeli to da iskoriste pošto je Vitković promašio. Imali su košarkaši Spartaka velikih problema u napadu u poslednjih tri minuta, usledio je još jedan njihov loš napad, međutim Smiljanić ni iz dva pokušaja za tri poena nije uspeo da kazni lošu realizaciju domaćih. Nikola Hristov realizuje jedno slobodno bacanje za 76:71, šest sekundi pre kraja. Usledio je brz koš Ilkića za 76:73 što je ujedno i konačan rezultat utakmice u Subotici. 

 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search