Počele prijave za Novogodišnji turnir u malom fudbalu

Uto, 07.11.2017 - 20:29 -- dejan.vukovic

Počele su prijave za 45. Novogodišnji turnir u malom fudbalu koji počinje 10. decembra 2017 i traje sve do 14. januara 2018. godine. Nagradni fond je isti kao i prošle godine i iznosi 400.000 dinara za prvo mesto, 100.000 dinara za drugo i 50.000 dinara za treće mesto. 

Tradicionalni Novogodišnji turnir u malom fudbalu ove godine prvi put organizuje Sportski savez grada Subotice uz tehničku podršku JKP „Stadion”. Zbog ograničenih termina u hali sportova na turniru mogu učestvovati 32 ekipe. Prijave za učešće počinju od danas i trajaće do popune 32 ekipe, odnosno do 6. decembra 2017. godine, kada će se u Trofejnoj sali obaviti žrebanje. 

Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine istakao je ovogodišnju promenu u organizaciji – Glavni organizator ovogodišnjeg turnira biće Sportski savez Subotice, to nalaže zakon i mi smo tu obavezu usaglašavanja i uradili. Dosadašnji organizator, JKP 'Stadion', biće tehnički organizator, dakle pružaće svu logističku podršku. Mi smo subotičku sportsku javnost navikli da je ovo jedan od najbolje organizovanih turnira u regionu i mislim da ćemo toj obavezi i tom zaatku moći da odgovorimo i ove godine.

Generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Goran Marinković istakao je da mu je drago što je Sportski savez dobio organizaciju ovako značajnog, tradicionalnog turnira koji svake godine okuplja veliki broj ekipa i za kojim vlada veliko interesovanje subotičke publike koja voli mali fudbal. – Potrudićemo se da nastavimo sa uspešnom organizacijom kakva i dolikuje ovakvom takmičenju. Pokušaćemo da uvedemo i par novina, a trenutno su interesovanje pokazale i dve ekipe iz inostranstva koje bi želele da učestvuju, što bi sigurno podiglo kvalitet i dodatno interesovanje za turnir. Zahvaljujemo se Gradu kao i Sportskom savezu Vojvodine i Sportskom savezu Srbije koji nam daju podršku oko organizacije, kao i firmama koje su ovaj Novogodišnji turnir prepoznale kao sportsku manifestaciju koja ima posebno interesovanje kod naših sugrađana. Sve utakmice će se igrati vikendom, sa pauzama kada su praznici. Obratili smo pažnju i na subotičke sportiste koji treniraju u Hali da ne remetimo njihove treninge i utakmice, pošto je poznato da sve kolektivne ekipe Spartaka igraju u najvišem rangu takmičenja. 

Kako je istakao Robert Tot, direktor JKP „Stadion“, svi će se truditi da organizacija ovog turnira bude uspešna kao i ranijih godina, a neće se menjati ni cene. - Cena ulaznica je ostala nepromenjena, a iznosiće 100 dinara za celodnevni program

Dejan Vuković, član Organizacionog odbora, napomenuo je da se ove godine ekipe prijavljuju u prostorijama Sportskog saveza grada Subotice u zgradi Jadran (Park Rajhl Ferenca 12), svakog radnog dana od 8 do 15 sati, a da su prijave moguće dok se ne popuni kvota od 32 ekipe, ili najkasnije do 6. decembra, kada je žrebanje. - Ekipe će biti podeljene u 8 grupa sa po četiri ekipe. Žrebanje je 6. decembra u Trofejnoj Sali sportskog saveza i biće poludirigovano, pošto ćemo ekipe podeliti u tri šešira po dosadašnjem plasmanu i tradiciji na Novogodišnjim turnirima.Što se kotizacije tiče, ostaje na prošlogodišnjem nivou, odnosno 12.000 dinara po ekipi. Igra se po svim futsal pravilima, sa razlikom da učestvuje 5+1 igrač na terenu. 

Sve informacije oko turnira i prijava mogu se dobiti na telefone 024/553 306 ili na 064/22-03-407, odnosno lično u prostorijama Sportskog saveza grada Subotice.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search