Uručene nagrade đacima generacije za proteklu školsku godinu

Uto, 07.11.2017 - 17:55 -- nikola.tumbas

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković i rukovodilac Školske uprave Sombor Borislav Staničkov danas su, u Velikoj većnici Gradske kuće, svečano dodelili nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije Severnobačkog upravnog okruga za školsku 2016./17. godinu. Album „Znamenite ličnosti Srbije“ sa kovanicama i knjigom dobilo je 18 srednjoškolaca i 40 osnovaca iz Subotice, Malog Iđoša i Bačke Topole.

Današnji događaj dokaz je da uspesi najboljih učenika nisu nezapaženi i da će i ubuduće imati podršku pri svakom novom ostvarenom rezultatu, rekao je gradonačelnik Laban obraćajući se nagrađenim učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i direktorima škola.

– Ovo je najbolji način da se promovišu prave vrednosti jer će, verujem, sadašnji đaci generacije u ne tako dalekoj budućnoti postati uspešni ljudi koji će jednog dana u različitim oblastima trasirati put ove zemlje i ovog grada. Svojim trudom, radom, zalaganjem, znanjem vi ste ideja vodilja i znak kuda i kako treba ići, ne samo za vaše vršnjake, nego i za generacije koje dolaze. Dodela albuma ’Znamenite ličnosti Srbije’ sa kovanicama i knjigom učenicima generacije trebalo bi da bude podsticaj da učite dalje, da se trudite još više  i da vam to bude smernica koja će pokazati da ste na dobrom putu – istakao je Bogdan Laban.

Od vas očekujemo, dodao je, da i u budućnosti budete najbolji, a obrazovanje i dobro vaspitanje koje ste poneli iz kuća otvoriće vam mnoga vrata i dati odlične prilike u životu.

– Naša obaveza je da vam, ulaganjem u obrazovanje, obezbedimo što bolje uslove za školovanje, ali i da svoje snove ostvarite u našoj zemlji, da ne morate da idete u druge države da biste realizovali neke svoje ideje i zasnovali porodice. Zato se borimo za svako novo radno mesto i novu investiciju – rekao je gradonačelnik Laban, poželevši istovremeno učenicima puno uspeha u daljem školovanju.

U ima Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić prisutne je pozdravio Dragi Vučković.

- Vlada Srbije, koja je oblast inovacija, digitalizaciju i razvoj informacionih tehnologija prepoznala kao prioritetne, prošle godine je izdvojila tri miliona evra za inovativna znanja za firme i kompanije koje su posle toga povećale produktivnost za 50 odsto i povećali izvoz za pet puta. To je taj put koji  sada gradimo da bi mi svi ostali ovde, da bi i Srbija, i Subotica, i Bačka Topola i Mali Iđoš bili bolji sa vama – naglasio je Vučković.

Borislav Staničkov je kazao da mu je čast što i ove godine može da učestvuje u svečanosti dodeljivanja priznanja učenicima generacije, podsetivši da od 2010. godine Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zajedno sa preduzećem AD Politika iz Beograda dodeljuje priznanja kovanice i biografije znamenitih ličnosti Srbije.

- To je jedan mali poklon koji treba najboljima da bude podstrek za dalji rad, a onima koji nastupaju takođe motiv da idu stazama onih koji su to osvojili. Znamo da nije uvek lako učiti i da je, kako Aristotel kaže, koren učenja ponekad gorak, ali je plod veoma sladak. Želim vam da u svojoj karijeri koja je pred vama uživate u slatkim plodovima učenja i u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja čestitam vam na zasluženom priznanju – rekao je Staničkov.

Autor teksta: 
Custom Search