Predavanje “Already Made: umetnost redefinicije”

Pon, 13.11.2017 - 15:38 -- Savremena galer...

U okviru edukativnih programa izložbe “Karkatag: Mehanizmi ceremonije” u Savremenoj galeriji Subotica će u sredu, 15. novembra u 19 časova biti održano predavanje “Already Made: umetnost redefinicije”. Predavač će biti Miroslav Jovančić, kustos SGSU.

 

Pojam readymade je u istoriju umetnosti ušao kroz stvaralaštvo Marsela Dišana  (Marcel Duchamp) a mnoge metamorfoze doživeo je u delima brojnih umetnika. Svest o potrebi očuvanja naše planete često pokreće umetnike da odbačene ili nađene predmete koriste kao umetnički medium.

 

Beogradski umetnički kolektiv Karkatag svoje interaktivne mehaničke instalacije kreira iz predmeta čija prvobitna namena nije bila umetničkog karaktera. Njihove instalacije nisu samo statični objekti koji komuniciraju sa posmatračem samo na vizuelnom nivou. One ga pokreću na participativnost jer tek delovanjem posmatrača instalacija postaje zaokružena celina.

 

Miroslav Jovančić će kroz predavanje govoriti o kreiranju umetničkog dela korišćenjem predmeta koji su već bili stvoreni za neku drugu namenu.

 

Srdačno Vas očekujemo :)

 

 

 

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Sre, 15.11.2017 - 19:00
Vreme održavanja - kraj: 
Sre, 15.11.2017 - 19:00
Kategorija: 
Custom Search