Mačva izbacila Spartak iz Kupa

Sre, 15.11.2017 - 18:38 -- dejan.vukovic

FK Spartak Ždrepčeva krv - FK Mačva 1:1 (1:0) penalima 5:6

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 300. Sudija: Santrač Dejan. Strelci: 1:0 Čečarić (12 min), 1:1 Gemović (60. min). 

Spartak Ždrepčeva krv: Jović Bojan, Radovanović Aleksandar, Kerkez Dejan,  Shimura Noboru, Jočić Branimir (78. Torbica Vladimir) , Stojković Aranđe, Hajdin Stefan, Glavčić Nemanja, Savković Mile, Čečarić Bojan, Nikolić Nemanja (82. Dunđerski).

Mačva: Puletić Dušan, Pejović Filip, Protić Radoš, Ivić Lazar, Jovanović Nenad, Lazarević Mladen, Arsenijević Filip, Adamović Miloš (82. Jovanović), Vladisavljević Lazar (76. Matić), Milinković Nikola, Gemović Miodrag (61. Gavrić).

Fudbalere Spartaka iz daljeg takmičenja u Kupu Srbije eliminisala je Mačva nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom delu obe ekipe su postigle po jedan pogodak. 

Domaći su odlično otvorili utakmicu, do ranog vodstva stigli su u 11. minutu kada je Čelarić iskoristio odličnu loptu od Savkovića i smestio je u mrežu protivnika. Nakon primljenog gola gosti su zaigrali bolje i bili opasniji po gol. Najbolju šansu za poravnanje u prvom poluvremenu imao je Arsenijević u 33. minutu, međutim njegov pokušaj loba uspešno zaustavlja golman Jović. Par minuta kasnije Arsenijević je ponovo bio u prilici no to je odlično ispratio Radovanović koji sprečava put lopte ka mreži.

U finišu prvog dela Spartak je propustio dve odlične prilike da duplira prednost. U 42. minutu Savković je slabo šutirao sa oko 16 metara i loptu poslao pravo u ruke golmanu Mačve da bi u poslednjim trenucima prvog dela Stojković iskosa sa desne strane uputio odličan šut i proslavio golmana Mačve.

Drugo poluvreme počelo je šansom subotičana, međutim Nikolić se nije dobro snašao na pet metara od gola. Mačva je do izjednačenja došla u 60. minutu iz brze akcije, šutirao je Milinković, golman Jović uspeo da odbrani, ali lopta se odbija do Gemovića koji je nesmetano sa pet metara šalje u praznu mrežu. Par minuta kasnije Shimura je šutirao sa 18 metara a lopta je prošla tik iznad prečke gostujućeg gola. Do kraja susreta obe ekipe su imale priliku da postignu pogodak, međutim meč je okončan bez pobednika pa su penali odlučili o prolasku u četvrtfinale Kupa Srbije. 

Nisu izostala uzbuđenja ni u penal seriji. U prvom pokušaju obe ekipe su ostale bez gola, pošto su Lazarević i Torbica bili neprecizni. U drugoj seriji i Matić i Stojković su bili sigurni da bi Spartak do prednosti došao nakon treće serije, pošto Jovanović nije iskoristio svoju šansu dok je Kerkez bio siguran. U četvrtoj seriji novo poravnanje, sada je Milinković, igrač Mačve, bio siguran a šut Glavčića zaustavila je prečka. U petoj seriji oba izvođača su pogodila mreću, Arsenijevićč za Mačvu i Savković za Spartak. Redom su zatim pogađali Gavrić, Protić i Jovanović za Mačvu dok je nakon Radovanovića i Hajdina, loptu uzeo Shimura i na veliku žalost domaće publike promašio i doneo radost ekipi iz Šapca.       

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search