Rezultati konkursa Slučajevi

Kategorija: 

Na Konkursu za nabolji rad u oblasti umetničkog stvaralaštva 2017. godine na temu "Slučajevi", a po inspiraciji na istoimenu zbirku priča ruskog piscaDanila Harmsa, žiri u sastavu: Laslo Antal, likovni umetnik i muzičar, Petar Mitrić, filmski selektor i muzičar, Ivana Marić, likovna umetnica, Ivana Matić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i Borislav Stanić, pesnik i profesor srpskog jezika i književnosti, doneo je sledeću odluku:

Žiri na konkursu SLUČAJEVI Fondacije za Omladinsku kulturu i stvaraštvo „Danilo Kiš” jednoglasnom odlukom dodeljuje:

I NAGRADA (laptop) - VANJA SUBOTIĆ
Za celokupni autorski rad predstavljen na konkursu iz kojeg se izdvaja umetnički objekat SLUČAJ PODVALE blizak autorskom ptistupu D.I. Harmsa. Radovi otkrivaju inovativnost, duhovitost i spontanost u kombinovanju umetničkih medija.  

Većinom glasova dodeljuje:

II NAGRADA (bicikl) - KLAJÓ ADRIAN
Zbog višeslojnosti, aktuelnosti koncepta, te interaktivne forme i faktora slučajnosti u nastanku za instalaciju APSURDNI KOROV.

III NAGRADA (toster) - OLGA ČEGAR 
Zbog hrabrosti u istraživačkom pristupu i kao dodatni podstrek u daljem radu. Za video rad pod nazivom MEMOAR HARMSA.

Žiri takođe želi da pohvali video rad THE ACCIDENT Borisa Kopilovića za izvanrednu tehničku izvedbu, crtež CIC-CIC Szálma Gábora za vizualni prikaz atmosfere apsurda srodne poetici Danila Ivanoviča Harmsa i digitalni print SUICID Alberta Topića za odlično likovno rešenje. 

Nagrade će biti uručene na otvaranju izložbe 22. novembra u 19.30 u Omladinskom klubu „Skladište”, kada će biti izloženi svi radovi pristigli na Konkurs. Na Konkursu je učestvovalo 39 autora sa više od 50 radova.

Posebnu zahvalnost upućujemo profesoru Nenadu Ražnatoviću koji je inicirao učešće svojih učenika kako u ovom tako i u drugim programima Fondacije.

Na izložbi će biti prikazani i radovi učenika osnovnih škola koji zbog uslova Konkursa nisu ušli u izbor za nagradu (pravo učešća na konkursu imaju autori ili grupe autora od 15 do 35 godina starosti).

Odabirom teme i obima konkursa koji obuhvata sve vidove umetničkog staralaštva Fondacija "Danilo Kiš" imala je za cilj da usmeri pažnju na aktuelnu umetničku scenu Subotice, koju čine umetnici različitih izražajnih kapaciteta i stilova.

Custom Search