Revanš odbojkaša Spartaka

Čet, 23.11.2017 - 23:11 -- dejan.vukovic

Spartak – Crvena zvezda 3:0 (25:23, 25:18, 26:24)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 200. Sudije: Popović Anđelko i Radovanović Zoran

Spartak: Milović (libero), Aresnoski 1, Jungić 7, Veselinović, Peić (libero), Seizović, Eremić 16, Kovačević 7, Rajković, Kecman 9, Tumbas 7, Sinđelić.

Crvena zvezda: Jevtić, Tadić, Stoković 1, Gmitrović 13, Masulović 5, Petrović, Nejić 13, Jovanović 2, Dodić, N. Pavlović, Andonović, D. Pavlović 8.

Odbojkaši Spartaka uspešno su se revanširali ekipi Crvene Zvezde za poraz od pre dva dana. Subotičani su slavili u za njih puno bitnijem meču jer se večeras igralo za prvenstvene bodove za razliku od Kupa koji ove godine nije prioritet subotičana. Stiče se utisak da su domaćini puno više želeli pobedu koju sa na kraju zasluženo i ostvarili. 

Meč je počeo u rezultatskoj neizvesnosti, crveno-beli su poveli sa 10:8 a na tehnički tajm aut su otišli sa minimalnom prednošću od 12:11. Spartak je ubrzo došao do preokreta zahvaljujući raspoloženom Vanji Eremiću koji je nanizao tri as servisa i ulio dodatno samopuzdnaje svojoj ekipi. Preokrenuli su subotičani na 16:12, da bi u finiš seta ušli sa tri poena viška 21:18. nakon tajma auta koji je zatražio trener Crvene Zvezde, gosti su prišli na poen zaostatka, međutim nije to obeshrabrilo momke u plavim dresovima. Poenima Kecmana i Kovačevića dolaze do tri set lopte. Pavlović i Masulović smanjuju, međutim, blokom Kovačeviča subotičani osvajaju prvi set. 

Drugi set je ličio na prvi, ponovo je Zvezda imala minimalnu prednost kod 11:10, da bi Kecman poravnao a Eremić nanizao tri poena za preokret od 14:11. U finišu seta ušlo se sa tri poena viška za subotičane. 21:18. Usledila je nova serija Spartaka kojui završava Eremić za vodstvo od 2:0 usetovima.   

Najveća neizvesnost viđena je u trećem setu, mada početak nije to nagoveštavao. Spartak je kontrolisao početak seta, imali su četiri poena viška pri rezultatu 13:9 a par minuta kasnije i 16:11. Crvena Zvzeda je nanizala tri poena za 16:14 i naterala trenera Žakiuća da zatraži minut odmora. Kecman je napokon prekinuo niz gostiju a poenom Kovačevića domaći su stigli do 20:15. Gosti smanjuju preko Nejića, Stokovića i Gmitrovića na poen zaostatka. Usledile su dve greške beograđana sa kojima se Spartak primakao osvajanju meča, 23:20. Ipak, Zvezda uspeva da napravi novu seriju za 23:23. Ni to nije obeshrabrilo odbojkaše Spartaka koji ubrzo osvajaju set sa 26:24 nakon što je Gmitrović loptu iz smeča poslao u aut. 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search