Još jedan uspešan vikend hokejaša Spartaka

Pon, 27.11.2017 - 19:43 -- dejan.vukovic

Protekli vikend je ponovo bio pun aktivnosti i nastupa za hokejaše Spartaka, koji su bili i veoma uspešni.

Selekcija U12 koja ove sezone nastupa u fuziji sa HC Kiškoroš u "B" Prvenstvu Mađarske je imala dupli program, odigrala su vanredno kolo, pa su tako imali utakmicu i u subotu i u nedelju (25 i 26 novembar), i to obe u Budimpešti. Interesantan detalj se odigrao u subotu 25.11. kada su snage odmerili sa beogradskim HK Partizan, koji ove sezone takođe nastupa u ovoj ligi. U prvom ovosezonskom odmeravanju snage uspešnija je bila ekipa u kojoj nastupaju i subotička deca - HK Spartak/Kiškoroš vs HK Partizan 7:2. Cela ekipa je odigrala odličnu utakmicu, ali najistaknutiji pojedinac je bio Aleksandar Antonijević koji je na ovoj utakmici postigao čak 5 golova. U nedelju su zabeležili novu ubedljivu pobedu protiv ekipe Vašaš SC B rezultatom 12:0.

Druga kombinovana ekipa Spartaka i Kiškoroša, koja nastupa u sklopu "C" Prvenstva Mađarske je imala svoju utakmicu u nedelju 26.11 u Budimpešti protiv ekipe Szekszardi Jegmadarak u kojoj je takođe zabeležena pobeda, rezultatom 3:1. Iz redova subotičkog kluba su nastupali: Sabo Rac Albert, Vučinić Vasilije, Janković Ognjen, Antonijević Aleksandar, Nađ Mateja, Pećerić Slaven, Kuntić David, Kukaras Luka, Milodanović Ana, Stantić Sara, Vaštag Ivett, Benčić Anastasija, Distl Dominik, Rajković Martin i Gladić Petra. Treneri: Jaramazović Zoran i Fabec Joseph.

Selekcije U8 i U10 su u subotu 25.11. imale poziv na svečani međunarodni turnir u Segedinu povodom renoviranja njihove hale (zamenjen je kompletan rashladni sistem na klizalištu, postavljeni su nova ograda, napravljene su nove svlačionice i klupske prostorije), a istovremeno je pored "velike" hale napravljeno još jedno pokriveno mini klizalište koje će poslužiti da se rastereti program na velikom ledu. U ceo ovaj projekat uloženo je milion eura po rečima Gradonačelnika Segedina, koji je svečano i otvorio renovirani halu. Pored mađarskih ekipa iz regiona, na turniru su učestvovale i ekipe iz Brašova (Rumunija) i subotički Spartak. Odigrana su dva paralelna turnira, posebno za U10 (na velikom klizalištu) i posebno za U8, na kojem je HK Spartak nastupio sa 2 ekipe. Selekcija U10 je izuzetno dominantno zabeležila sve pobede u svojim utakmicama, dok je selekcija U8 imala šarene rezultate, i pobede i poraze i nerešene rezultate. Za selekcije U8/10, u 3 ekipe je nastupilo čak 33 dečaka i devojčica: Konakov Novak, Gubičak Leon, Marton Leon, Miladinović Stefan, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Penava Ognjen, Bem Karlo, Temunović Vanja, Poljaković Filip, Mandić Antonija, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Anđelković Luka, Sabo Rac Emil, Iveljić Matija, Marton Erik, Nađ Strahinja, Kostić Vuk, Milanko Danilo, Ivanov Lena, Nakarada Noa, Popović Mila, Nimčević Andrej, Krstin Ognjen, Bjelan Mitja, Rajković Marjan, Budinčević Petar, Boršoš Augustin, Kovač Nina i Lukić Dunja. Treneri: Brestovac Uroš, Kolarić Aleksandar i Kovač Norbert.

Selekcija veterana HK Spartak je od petka do nedelje (24.11.-26.11.) nastupila na tradicionalnom međunarodnom turniru "Mića Rudić 2017" u Novom Sadu, na kojem su učestvovale ekipe iz Srbije, Bugarske i Slovenije i na kojem su u konkurenciji 8 ekipa zauzeli sasvim solidno 6 mesto, sa skorom od 1 pobede i 3 poraza na 4 odigrane utakmice. Za veterane HK Spartak na ovom turniru su nastupili: Vujković Davor, Krstić Vanja, Brestovac Uroš, Šandor Žolt, Skenderović Aleksandar, Kerleta Miodrag, Desnica Prvoslav, Večić Vladimir, Koso Mikloš, Dakić Srđan, Sakala Zoltan i Dujmović Nikola.

Autor teksta: 
Custom Search