Saopštenje Zelenih Subotice povodom seče drveća na palićkoj obilaznici

Kategorija: 

PROTEST ZBOG NELEGALNE SEČE DRVEĆA NA PALIĆKOJ OBILAZNICI

Zeleni Subotice najoštrije osuđuju nelegalnu seču vetrozaštitnog drvoreda na obilaznici za Palić, (https://www.subotica.info/2017/11/26/zasto-je-drvored-smetao-nekom) koja se dogodila u petak 24. novembra 2017. godine u popodnevnim časovima. Materijalna šteta izazvana nezakonitom sečom drveća je ogromna, ali je ukupna šteta načinjena građanima Subotice i njihovoj budućnosti nemerljiva.

Način na koji je izvršena ova kriminalna radnja upućuje na organizovanu grupu koju je činilo više izvršilaca, sa logističkom podrškom u vidu kamiona sa kranom čiji vlasnik mora biti poznat policiji s obzirom da se na fotografijama i snimcima objavljenim u medijima jasno vidi registarska oznaka.

Zeleni Subotice zahtevaju od nadležnih državnih organa i organa lokalne samouprave, pre svega od policije, komunalne policije i komunalne inspekcije, da hitno pronađu počinioce ovog nedela i da ih procesuiraju u skladu sa zakonom, kao i da učine sve što je u njihovoj moći da zauvek spreče događaje kakav je bio ovaj u prošli petak. Zahtevamo rigorozne kazne za sve one koji su se upustili u kriminalni čin uništavanja javne imovine na ovako bestidan način. Šokirani smo i ogorčeni skandaloznim nedelom koje se događa u vreme kada se lokalna samouprava u sadašnjem sastavu maksimalno bori za spas Palićkog jezera i kada se ulažu ozbiljni napori da se ekološka situacija pokrene sa mrtve tačke na kojoj se već godinama nalazi. Ukoliko nadležni organi ovoga puta ne stanu na kraj pojedincima i organizovanim grupama povezanim kriminalnim interesima, ovakva nedela će se događati i u budućnosti, stoga je neophodno da se odmah i sada pronađu počinioci i izvedu pred zakon. Budućnost naše dece, naše životne okoline i nas samih može biti bespovratno ugrožena ukoliko se neodgovornost ne saseče u korenu.

Zeleni Subotice pozivaju građane da se i sami uključe u zaštitu našeg prirodnog okruženja i da prijave komunalnoj policiji sve slučajeve ilegalne seče drveća ili bacanja otpada na javnoj površini, kako bi počinioci i pre izvršenja nedela bili svesni da neće proći nekažnjeno.

 

Gradski odbor Zelenih Subotice

Custom Search