Radionica: Telo kao instrument

Kategorija: 

Body percussion (Telo kao instrument) je umetnost udaranja sopstvenog tela u cilju proizvođenja različitih ritmičkih zvukova.

Fondacija “Danilo Kiš” od oktobra do decembra organizuje radionice pod nazivom “Telo kao instrument” u Omladinskom klubu “Skladište”. Radionice su se održavale jednom mesečno u trajanju od tri sata. Treća radionica, poslednja u ovoj sezoni, je zakazana za nedelju, 10. decembar 2017. godine sa početkom u 12 časova.

Učešće je besplatno, ali je neophodna prijava putem telefona 024/523-566 ili slanjem mejla na adresu [email protected].

Nakon radionice se održava prezentacija radionice. Pridružite nam se u 17 h!

Radionicu vode Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, body percussion izvođači i pedagozi, inače članovi sastava Alice in WonderBand (http://www.aliceinwonderband.com/).

Koristeći specifične pokrete, ova tehnika utiče na jačanje određenih delova tela i na taj način utiče na reflekse, pažnju i brzinu reagovanja na različite zahteve iz okoline. Body percussion doprinosi razvoju svesnosti o našem telu, kontroli pokreta i jačanju mišića, kao i boljoj koordinaciji i balansu. Istraživanja u oblasti pshologije su pokazala da body percussion poboljšava koncentraciju, pamćenje i percepciju, a može da ima i terapeutska svojstva zbog toga što stimuliše i aktivira naš organizam kako na psihomotornom, tako i na kognitivnom nivou.

Osim toga, orkestracija – stvaranje muzike u grupi, kao jedna od tehnika body percussion-a, doprinosi razvoju veština komunikacije i smanjenju anksioznosti u komunikaciji sa drugim ljudima, i posledično, jačanju samopouzdanja i samopoštovanja.

Bez obzira na prethodno muzičko iskustvo, svako može da nauči kako da iskoristi svoj unutrašnji ritam i istraži zvuk svog tela kroz ovu veštinu najčistijeg muzičkog izražavanja.

https://www.youtube.com/watch?v=MFncn9mOvZA

Custom Search