Pobeda rukometaša nad Crvenom Zvedom

Pon, 04.12.2017 - 02:17 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Crvena Zvezda 30:27 (15:13)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca oko 800. Sudije: Marić Branka i Mašić Zorica. Sedmerci: Spartak Vojput 5/5, Crvena Zvezda 5/3. Isključenja: Spartak Vojput: 12 min, Crvena Zvezda: 6 min.

Spartak Vojput: Dimitrić Stanko, Peić Tukuljac Željko, Dimitrić Slobodan 2, Pernar Marko 2, Perović Marko 8, Gačević Spasoje 2, Mikić Aleksa, Potpara Milan 4, Kojadinović Uroš, Arđelan Stefan, Radosavljević Uroš 5, Leovac Filip, Stefanović Nikola, Petrović Ilija 4, Kurteš Aleksandar 3, Abadžić Vladimir.

Crvena Zvezda: Čolović Andrej, Radisavljević Dragan, Mošić Ivan 3, Babić Aleksandar 1, Ljubojević Borislav 5, Palević Bojan 1, Pešić Janko, Ljubenović Nemanja, Bugarinović Petar, Milosavljević Marko 2, Matičić Viktor 8, Mandić nenad 2, babić Dejan 3, Kljajić Aleksa 1, Zejak Vladimir 1.

Kao što su i najavili rukometaši Spartak Vojputa su sa velikom željom ušli u utakmicu i odigrali veoma dobar meč protiv Crvene Zvezde. Pobednika je odlučila veća želja i bolja igra domaćih u prelomnim trenucima. Subotičani su utakmicu počeli sa novajlijama braćom Dimitrić koji bi svoje kvalitete trebali da prikažu u narednim utakmicama.

Spartak Vojput je utakmicu otvorio golom Marka Perovića koji je večeras bio izuzetno raspoložen za igru postigavši osam golova. Gosti uzvraćaju preko Ljubojevića koji poravnava na 1:1. Usledila je igra u kojoj se igralo gol za gol gde do samog finiša prvog dela ni jedna ekipa nije uspela da dođe do razlike od dva gola. U crvenoj Zvezdi u prvih pola sata se istakao Ljubojević, bivši igrač Spartak Vojputa koji je vešto pogađao sa krila i pet puta se upisao u listu strelaca u prvom poluvremenu. Spartak je primio više golova od uobičajenog u prvom delu, međutim domaći su bili izuzetno raspoloženi u napadu sa čime su održavali rezultasku neizvesnost.

Četiri minuta pre kraja prvog dela Zejak dovodi Zvezdu u vodstvo od 13:12. Gačević odličnim golom poravnava, da bi Radosavljević sa krila doneo ponovo prednost za subotičane od 14:13. Uspeli su domaći da se odbrane a Slobodan Dimitrić postiže svoj drugi gol u dresu Spartak Vojputa za 15:13. Imali su gosti poslednji napad u prvom delu i šansu za smanjenje rezultata, međutim golman Abadžić je nanizao dve uspešne odbrane za plus dva subotičana u prvih pola sata igre.

Drugo poluvreme počelo je sedmercem za Crvenu Zvezdu. Abadžić brani šut Matičića, ali se lopta odbija ponovo u njegove ruke koji iz drugog pokušaja uspeva da savlada iskusnog čuvara mreže subotičana. Kapiten Potpara odličnim golom sa igračem manje donosi prednost od dva gola, a Marko Perović sa sedam metara i najvećih plus tri u korist Spartak Vojputa, 17:14 u34. minutu. 

Usledila su dva brza gola Zvezde koji su se primakli na samo gol zaostatka, 17:16, a par minuta kasnije kapiten Dejan Babić poranava na 18:18. Slično kao i na početku drugog poluvremena, Matičić iz drugog pokušaja pogađa sa sedam metara za dva gola viška crveno-belih u 42. minutu, 19:21. Bodreni sa tribina, rukometaši Spartak Vojputa su zaigrali angažovanije. Marko Perović odličnim potezom lobuje protivničkog golmana a nakon uspešne igre u odbrani, Radosavljević poravnava na 21:21.

Sa dva gola u nizu Ilije Petrovića, domaćini dolaze do preokreta 23:22, deset minuta pre kraja utakmice. Iskusno su odigrali domaći rukometaši u tim trenucima. Raspoloženi Marko Pernar svoj drugi gol postiže u vrlo važnim trenucima susreta za vodstvo domaćih od 26:23. Pokušali su crveno-beli brzim realizacijama da poremete igru Spartaka i dođu do povoljnog rezultata. Međuti,m Potpara još jednom pokazuje svoj kvalitet i tri minuta pre kraja povećava na velikih28:25. Crvena Zvezda nije imala više načina i rešenja kako da preokene rezultat. Konačnih 30:27 postavlja Marko Perović novim atraktivnim lob udarcem u poslednjim trenucima susreta.

Za najboljeg igrača susreta proglašen je Marko Perović iz Spartak Vojputa, koji je na ovoj utakmici postigao osam golova i pokazao da se vraća u formu u finišu ovog dela sezone. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search