Polovičan uspeh pikado kluba Spartak

Pon, 04.12.2017 - 20:08 -- dejan.vukovic

U Belegišu je u nedelju, 3. decembra, održan 3. masters Pikado federacije Srbije. Ekipa PK Spartak Subotica je zabeležila polovičan učinak nakon 19 uzastopnih pobeda i posle 18 meseci nepobedivosti doživeli su minimalan poraz u "večitom derbiju" od PK Junaković iz Apatina sa 9:8

Meč je bio veoma napet i rešen je tek nakon razigravanja parova u kome su apatinci bili stabilniji i malo srećniji. Nakon toga su zabeležili pobedu protiv PK Svilajnac sa 9:3. Ekipa će prezimiti na drugom mestu iza PK Familija iz Čačka sa kojom se Spartak sastaje u narednom kolu koje je na programu u februaru.

U pojedinačnom takmičenju žena odličan rezultat ostvarila je Katalin Četvei plasmanom u polufinale, dok je Danijela Stanić zaustavljena korak ranije, u četvrtfinalu. U ukupnom poretku, posle tri turnira, Stanić je šesta, a Četvei sedma.

Muškarci su zabeležili bolj erezultate,  Aleksandar Milovanović je osvojio turnir, dok su Tihomir Patrik i Atila Kuruc stali u polufinalu. Kuruc je uspeo da pobedi najboljeg igrača Srbije svih vremena, Olivera Ferenca iz Apatina i time učini borbu za vrh zanimljivom. U generalnom plasmanu Ferenc vodi, a redom iza njega su Milovanović, Patrik, Skenderović i Kuruc.

Sledi prvenstvena pauza do kraja februara, a 16-17. decembra u Novim Banovcima se igra sedmi po redu Kup Srbije gde će Spartak pokušati po četvrti put da osvoji trofej namenjen pobedniku i odbrani prošlogodišnje prvo mesto.

Autor teksta: 
Custom Search