Promocija knjige Ivan Gudelj - Hajdučka priča

Sre, 06.12.2017 - 00:05 -- dejan.vukovic

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je promocija knjige "Ivan Gudelj - Hajdučka priča" koja govori o životu uspešnog fudbalera Ivana Gudelja čija je velika fudbalska karijera prekinuta u 26. godini zbog bolesti Hepatitiusa B.

Knjigu su promovisali prijatelji Ivana Gudelja, njegov nekadašnji saigrač Ivan Budimčević i nekadašnji igrač Osijeka Ivan Grnja. Ivan Gudelj je bio fudbaler Splitskog Hajduka i reprezentacije Jugoslavije a svoju blistavu karijeru morao je da završi u 26. godini života zbog teškog oblika hepatitisa B. Umesto da nastavi da se bavi fudbalom u nekom od velikana kao što su Real Madrid, Barceona, Mančester Junajted ili Bayern našao se u bolnici u Zagrebu sa Hepatitisom B. Uz veliku želju za životom uspeo je da se izleči od teške bolesti. Ivan je bio dugogodišnji trener reprezentacije Hrvatske za mlađe selekcije a u par navrata bio je i u Subotici na kvalifikacionim turnirima sa generacijama U17 i U19.

Početak promocije protekao je u prikazivanju filma u kojem su prikazane fudbalske majstorije Ivana Gudelja koje su ga krasile u dresu Hajduka i reprezentacije Jugoslavije. Postajalo je veliko interesovanje mnogih klubova Evrope da ga dovedu u svoje redove, međutim njegova karijera naprasno je zaustavljena u 26 godini. 

- Drago mi je da sam u Subotici, gde imam svojih prijatelja među bivšim fudbalerima i sportskim radnicima. Zahvalio bih se na lepom dočeku i prijemu kod Nemanje Simovića. Ovo je grad koji poštuje sportsku tradiciju. Cenio sam trenera Stevana Vilotića u čiju čast se u Subotici dugi niz godina organizuje kvalitetan fudbalski turnir za mlađe kategorije. Ova knjiga, u kojoj je ispričana moja životna priča, ima svoju poruku. Onim ljudima koji su bolesni, kojima je teško, koji su u depresiji, pričam ono što mi se dogodilo i kažem da uistinu nema teške situacije koja se ne može preboleti ili pobediti, ako čovjek pronađe snagu vere, duha i pozitivnosti. Ljudi često ne vole pričati o bolesti i sličnim problemima, da ne budu stigmatizirani, međutim ja želim pričati o tome što mi se dogodilo. - istakao je Ivan Gudelj. 

Svi zainterosvani su na kraju promovcije imali priliku da kupie knjigu i da zatraže posvetu od Ivana Gudelja. Prava je šteta što se u Velikoj većnici okupio mali broj publike, jer knjiga opisuje veliku životnu priču. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search