Košarkašice Spartaka ponovo u kvalitetnoj ligi Vojvodine

Čet, 07.12.2017 - 00:03 -- dejan.vukovic

Ženski košarkaški klub Spartak pored takmičenja sa prvim timom uspešno radi i sa mlađim selekcijama. Nakon sušnih osam godina devojčice 2004 godišta su u ovoj sezoni uspele da se plasiraju u Kvalitetnu ligu Vojvodine  

Kvalitet devojaka prepoznat je i u košarkaškom savezu, te su dve devojke Marina Krnajski i Anja Marković pozvane na selektivne treninge za reprezentaciju. Baza mlađih kategorija ŽKK Spartak je u OŠ Sonja Marinković gde devojcice treniraju četiri puta nedeljno. U klubu se nadaju da će se iz ove selekcije u nerednom periodu 3 devojčice priključiti prvom timu, što bi bio veliki uspeh jer je to pokazatelj dobrog i selektivnog rada. 

U sistem mladjih kategorija priključene su  devojčice iz Tavankuta, gde škola košarke funkcioniše već 2 godine. Od naredne nedelje u OŠ Sonja Marinković u saradnji sa Košarkaškim Klubom Fantastik pocinje besplatna škola košarke za dečake i devojčice uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koja će po ovom sistemu raditi do kraja školske godine.

Po rečima predsednika kluba Dragana Vidakovića veliku zahvalnost za ovu besplatnu školu koja počinje sa radom klub duguje gradskom resoru za sport i omladinu koji vodi Nemanja Simović, generalnom sekretaru Sportskog saveza Subotice, Goranu Marinkoviću i na razumevanju direktora OŠ Sonja Marinković, Pajice Bašića.

Cilj kluba je da se u narednih par godina osloni na igračice iz sopstvenog pogona. Želja je da u narednih godinu dana u trenažnom procesu bude 80 devojčica što će predstavljati dobru bazu za budućnost ŽKK Spartak.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search