Rukometaši Spartak Vojputa obezbedili plasman u polufinale Kupa

Ned, 10.12.2017 - 20:00 -- dejan.vukovic

Crvena Zvezda (Mokrin) - Spartak Vojput 27:35 (12:21)

Mokrin, Gledalaca: oko 200. Sudije: Grubački Darko i Vojvodić Dušan. Isključenja: Crvena Zvzeda 4 in, Spartak Vojput 10 min. Sedmerci: Crvena Zvezda 4(3), Spartak Vojput 2(2)

Crvena Zvezda: Čeleketić 2, Vekić 3, Blažić, Spahić 4, Karanović 5, Nikolić 3, Dražić 2, Škorić, Kanižaj 2, Vukoje 6, Maluckov, Ladičorbić, Knežević.

Spartak Vojput: Dimitrić Stanko 1, Peić 2, Pernar, Perović 5, Gačević 3, Ristić, Potpara, Dimitrić Slobodan 1, Kolundžić 2, Arđelan (17 odbrana), Radosavljević 12, Leovac, Stefanović 3, Petrović 3, Kurteš 3, Abadžić.

Ekipa Spartak Vojputa obezbedila je plasman u polufinale Kupa Vojvodine nakon pobede nad Crvenom Zvezdom iz Mokrina. Trener Slaviša Laković iskoristio je utakmicu da isproba svoje igrače u novim zadacima. Subotičani su meč odigrali bez prvog golmana Vladimira Abadžića što je iskoristio mladi Stefan Arđelan i nametnuo se dobrim odbranama posebno u prvom poluvremenu, kao i bez kapitena Milana Potpare.

Nakon početne rezultatske izjednačenosti od 2:2, subotičani su napravili seriju i stigli do prednosti od 6:3 golom raspoloženog Radosavljevića. u sledećem minutu Arđelan brani zicer Stefanu Vukoji a Stefanović pogaža za 4:7. Usledili su golovvi Ilije Petrovića i Radosavljevića za plus pet Spartak Vojputa, 4:9. Subotičani su uspešno održavali stečenu razliku da bi u finišu prvog poluvremena povećali razliku na 11:19. Čeleketić prekida post Crvene Zvezde od pet minuta bez gola da bi Marko Perović sa dva gola u poslednjoj minuti prvog dela doveo Spartak Vojput u prednost od 9 golova, 12:21.

Nakon tri minuta igre u drugom poluvremenu subotičani su imali dvocifrenu prednost, 13:23. Uporni domaćini željni da se pokažu pred superligašem uspeli sa du smanje vodstvo gostiju na 18:25 u 38. minutu. Međutim, više od toga nisu mogli, rukometaši Spartak Vojputa sigurnom igrom mirno su privodili meč kraju. U poslednjih pet minuta trener Slavića Laković pružio je podršku mladim igračima, od kojih je jedino Kolundžić iskoristio svoju priliku i postigao dva gola sa krila. Bio je strelac i poslednjeg pogotka za konačnih 27:35 i prolaz u polufinale Kupa Vojvodine.

Custom Search