Nagrađeni najbolji sportisti SD Spartak

Pet, 15.12.2017 - 17:38 -- dejan.vukovic

Sportsko društvo železničara "Jovan Mikić Spartak" po drugi put je proglasilo najbolje sportiste seniore među svojim članicama.

U konkurenciji sportista priznanje je po drugi put primio rvač Davor Štefanek,b koji je ove godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom Prvenstvu i koji je jedan od najzaslužnijih što se titula prvaka Srbije vratila u Suboticu u vitrine rvačkog kluba Spartak. 

Među sportiskinjama za najbolju je proglašena Violeta Slović kapiten ŽFK Spartak i kapiten A selekcije Srbije. Violeta je od 2010g član Golubica i predstavlja stub odbrane šampionske ekipe. Žfk Spartak je u ovoj polusezoni zabeležuio 11 pobeda iz 11 utakmica sa nestvarnom gol razlikom od 72:0. 

Za najbolji kolektiv proglašen je rvački kjlub Spartak koji je ove sezone nakon sedam posnih godina vratio titulu u Suboticu, to je njihova 24 osvojena šampionska titula. Sa maksimalnim učinkom su ušli u plej of, gde su u finalu sa 5:3 savladali Proleter.  

Milan Vučković, predsednik SDŽ Spartak, istakao je da je ovo sportsko društvo jedno od najmasovnijih u Srbiji, ali i jedno od najboljih po rezultatima. Pohvalio je sve članove Društva, te se osvrnuo na dobitnike ovogodišnjih priznanja koji su proneli slavu i ime Spartaka, kako po najvažnijim borilištima u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Prisutne je pozdravio i Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu. Čestitao je sportistima na nagradi a prisutne informisao o akcijama resora za sport i omladinu – Naš zadatak je da obezbedimo uslove za takmičenje i treninge sportista. Neke dugogodišnja pitanja smo već rešili. Na Gradskom stadionu su postavljeni reflektori, na bazenu u Dudovoj šumi novi balon, a u toku su radovima na postavljanju klimatizacije u Hali sportova. U budžetu Republike Srbije su opredeljena sredstva za sređivanje atletske staze na Gradskom stadionu, čime će ovaj sportski objekat biti prava zaokružena celina.

Davor Štefanek po drugi put osvaja trofej za najboljeg sportistu Društva – Volim da dobijam priznanja, kao nastavak dobrih rezultata na strunjači. Bilo je teško vratiti se u ritam posle Olimpijade, pa i priprema za ovo takmičenje, ipak, stigla je nova evropska medalja. Od januara krećem sa pripremama za novu sezonu, spremaću se za još jedno veliko takmičenje, Prvenstvo sveta, ali i za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. Značajno mi je ovo priznanje koje sam dobio kod kuće u svojoj porodici Spartaka.

Pored strunjače Štefanek je veoma aktivan i na drugim poljima. Kao predsednik Rrvačkog kluba Spartak isprofilisao se kao dobar sportski radnik što ga je preporučilo da ga Sportski savez Subotice predloži za kandidata za predsednika Sportskog Saveza Srbije. Izbor će biti održan 27. decembra – Tokom vođenja Rvačkog kluba Spartak stekao sam mnogo iskustva i spreman sam da to radim sada i na višem nivou. Neću još uvek prestati da se bavim aktivno sportom, ali me to neće sprečiti da se maksimalno posvetim i radu u Sportskom savezu Srbije. Veliki sam borac i mislim da mogu da doprinesem razvoju sporta u Srbiji. 

Violeta Slović se zahvalila na dobijenoj nagradi  – Ovo je moje prvo priznanje i mnogo će mi značiti za nastavak karijere. Iza nas je odlična godina, i ovu polusezonu smo završile bez poraza, ali i bez primljenog gola, i spremamo se za odbranu još jedne titule 

Milan Vučković je priznanje najboljem sportskom kolektivu, Rvačkom klubu Spartak predao u ruke čuvenom Sreten Damnjanoviću. Interesantan je podatak da je Spartak osvojio 24 šampionske titule a Sreta je učestvovao u osvajanju čak 20, prvo kao takmičar a kasnije i kao trener. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search