Održana 13. sednica Skupštine grada

Čet, 28.12.2017 - 21:49 -- nikola.tumbas
Zvučni zapis 13. sednice Skupštine
Zvučni zapis 13. sednice Skupštine
Gradonačelnik Bogdan Laban Izjava po usvajanju budžeta
Gradonačelnik Bogdan Laban Izjava po usvajanju budžeta

Na 13. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće usvojen je, većinom glasova, budžet za 2018. godinu. Uzimajući u obzir projektovano kretanje makroekonomskih pokazatelja u 2018. godini (BDP i njegovih komponenti, inflacije), budžet za narednu godinu iznosi 6.750.244.000 dinara.

U obrazloženju predloga Odluke o budžetu grada Subotica za 2018. godinu, naglašeno je da je uravnotežena prihodovna i rashodovna strana, u skladu sa fiskalnim pravilima koje definiše Zakon o budžetskom sistemu.

U strukturi projektovanog obima tekući prihodi planirani su u visini od 5.539.138.000 dinara. Primanja od prodaje nefinansijske imovine planirana su u iznosu 480.000.000 dinara, primanja od zaduživanja i prodaje finansijske imovine planirana su u iznosu od 515.900.000 dinara, a neutrošena sredstva od namenskih transfera iznose 215.206.000 dinara.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je, tim povodom, da se vodilo računa da budžet za narednu godinu bude – razvojni.

– Vodili smo računa o ulaganjima, pre svega u Palić, kao i u nastavak radova na projektima koji decenijama nisu završeni, poput 'Ipsilon kraka' i Narodnog pozorišta. Čekali smo predugo na međunarodni tender za ulaganje u Palić, potrošili smo godinu dana mandata i shvatili da ne vredi više čekati, već da treba zasukati rukave i stvoriti sadržaje koji će privući investitore da dalje ulažu u Palić – istakao je Bogdan Laban.

Nakon budžeta, većinom glasova usvojene su i ostale tačke dnevnog reda, među kojima su Odluka o izmenama Odluke o lokalnim administrativnim taksama i Odluka o izradi Plana generalne regulacije za naselje Šupljak. Usvojena je i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za deo prostora „Banje Palić“ uz zapadnu obalu IV sektora Palićkog jezera, kao i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju kompleksa za komercijalne i turističke sadržaje na prostoru između Senćanskog puta i jezera Palić.

Odbornici su na današnjem skupštinskom zasedanju doneli i odluku o uspostavljanju saradnje između grada Subotice i crnogorske opštine Berane. Usvojen je, takođe, i etički kodeks ponašanja funkcionera lokalne samouprave grada Subotice, a doneto je i rešenje o davanju saglasnosti na statut Predškolske ustanove „Naša radost“.

 

Autor teksta: 
Custom Search