Doček Nove godine u centru grada

Pon, 01.01.2018 - 04:05 -- bojana.juric

Više od 7.000 Subotičana i njihovih gostiju dočekalo je novu, 2018. godinu na Trgu slobode uz pevače Đorđa Davida i Milana Topalovića, zvuke valcera i raskošan vatromet. U okviru prvi put organizovanog dnevnog dočeka Nove godine na centralnom gradskom trgu je, od 13 do 15 časova, nastupio poznati subotički bend „Perpetuum mobile“.

Večernji program započeo je rok pesmama, u 21 čas, bivši pevač grupe „Generacija 5“ Đorđe David sa svojim bendom, a od 23 časa do jedan sat iza ponoći Milan Topalović Topalko je, uz horsko pevanje većinom ženskih glasova, pevao svoje pesme i najpopularnije pop, rok i folk hitove drugih izvođača.

Publika je uživala, bilo je veselo, a kada su, nakon odbrojavanja, kazaljke pokazale ponoć, usledio je sedmominutni vatromet i začuli su se zvuci bečkog valcera. U tim trenucima, Topalko je prisutne pozvao da zaplešu i poželeo im puno sreće i uspeha u novoj, 2018. godini.

Pored predivne atmosfere, doček Nove godine obeležila je i činjenica da u prostoru na trgu rezervisanom za publiku, u koji, inače, nije bilo dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i pirotehničkih sredstava, nije ispaljena nijedna petarda niti se dogodio bilo kakav incident.

Pored uživanja u zvucima odlične muzike, građanima je bilo omogućeno i da se okrepe kuvanim vinom ili toplim čajem koji su nuđeni sa štandova Zimskog vašara „Winterfest“.

Organizatori dočeka Nove godine na Trgu slobode bili su subotička lokalna samouprava i Turistička organizacija grada Subotice.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search