Poznati učesnici velikog finala

Sub, 06.01.2018 - 00:33 -- dejan.vukovic

Nakon odigranih polufinalnih utakmica pooznati su učesnici velikog finala 45. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu koje će se održati u nedelju 14. januara.

U borbi za 400.000 dinara igraće Lampone Meridian i Šeki Enterijeri Real Impeks, nakon pobeda u svojim današnjim utakmicama pred prepunom Halom sportova. Polufinalni susreti odigrani su i u dečijoj konkurenciji koja je po prvi put organizovana u okviru Novogodišnjeg turnira. U finale dečijeg turnira koje će se odigrati u predigri velikog finala snage će odmeriti mališani iz FK Arena SU i FK Subotica. 

Lampone Meridian - Kuća Zdravlja 3:0 (1:0)

Lampone Meridian: Antonić, Milosavac, Popović, Bodonji, Celin, Žeravica, Matijević, Rajčević 1, Thales De Mata, Čizmar 1, Tomić 1. 

Kuća Zdravlja: Ranisavljević, Stefanović, Grujičić S., Grujičić Ž., Žarković, Perišić, Živanović, Krasnić, Lazić. 

Prvo polufinale počelo je ofanzivnom igrom na obe strane. Lampone je imao više loptu u nogama, međutim ekipa Kuća Zdravlje je uspešno parirala blagom favoritu. Lampone je do prednosti došao dosta sretno u 13. minutu pogotkom Čizmara. Minimalnim vodstvom završeno je i prvo poluvreme. U nastavku susreta u želji da dođu do poravnanja fudbaleri Kuće Zdravlja su krenuli ofanzivnije ka golu što su iskoristili protivnici i iz brze akcije preko odličnog Rajčevića udvostručili prednost. Konačan rezultat od 3:0 postavio je Tomić Dragan u 35. minutu.

Šeki Enterijeri Real Impeks - Agrarpromet 3:1 (1:0)

Šeki Enterijeri Real Impeks: Beljanski, Tomčić, Guberinić V., Popović G., Romić 2, Nedić, Desnica 1, Guberinić M., Jovetić

Agrarpromet: Banjanin, Maravić Z. 1, Maravić P., Cvetković, Ivković, Čvoro, Šušnjar, Stanić R., Stanić S., Janjić, Krvavac, Đurović. 

Veliko interesovanje izazvalo je drugo polufinale u kojem su se sastale domaće ekipe. Fudbaleri Šeki Enterijeri Real Impeksa čvrstom igrom bili su bliži i opasniji za protivnički gol. Do vodstva su došli u 12. minutu preko Desnice koji je loptu smestio u mrežu. U nastavku susreta Bajmočani su zapretli i preuzeli inicijativu. Jedan od najboljih u redovima Agrarprometa,  Maravić Zdravko poravnao je rezultat u 27. minutu. Međutim, usledio je veoma brz odgovor priotivnika koji giolom Nikole Romića nakon samo 60 sekundi dolaze ponovo u vodstvo. Isti igrač upisao se još jednom u listu strelaca u 34. minutu i time obezbedio svojoj ekipi plasman u veliko finale. Imali su fudbaleri Agrarprometa tri minuta pre kraja šansu da smanje rezultat i finiš meča učine veoma neizvesnim, međutim nisu iskoristili kumulativni penal pa je prilika za eventualno poravnanje propala. 

Dečiji Novogodišnji turnir

Svoje polufinalne utakmice odigrali su i mladi fudbaleri 2009 godišta. U oba meča publika je videla ubedljivu pobedu pa se u fianalu očekuje velika i neizvesna utakmica mališana Fk Arena i FK Subotica.   

  • FK Arena Su - FK Spartak 6:2 (5:1)
  • FK Subotica - FA Coerver 7:0 (3:0)

Finalni dan na programu je u nedelju 14 janura 2018 godine sa početkom od 16:30. Program počinje utakmicama za treće mesto, prvo u dečijoj a zatim u seniorskoj konkurenciji. Sledi finale mališanaFK Arena i FK Subotica a kao kruna večeri finale 45. Novogodišnjeg turnira između Lampone Meridiana i Šeki Enterijeri Real Impeksa. 

   

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search