Odličan početak godine za Leontinu Rogić

Ned, 07.01.2018 - 20:50 -- dejan.vukovic

Subotičanka Leona Rogić, članica klizačkog kluba Spartak odlično je započela novu 2018 godinu. Na međunarodnom takmičenju koje je održano u Bukureštu (Rumunija) Leona je osvojila srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji. 

Na takmičenju "EDUSPORT TROPHY 2018" koji je okupio najbolje klizačice iz Rumunije, Moldavije, Italije, Grčke, Slovačke, Turske, Bugarske, učestvovalo je i 5 takmičarki iz Srbije. Leona je u konkurenciji juniorki, posle kratkog sastava zauzela prvo mesto sa novim ličnim rekordom od 43.42 boda. Nažalost, Leona je na ovo takmičenje otišla nakon stomačnog virusa pa nije imala dovoljno snage da u slobodnom sastavu izvede trostruke skokove. malo joj je nedostajalo da izrotirala kompletan trostruki Ridberger, novi skok u njenom takmičarskom repertoaru. Osvojila je odlično drugo mesto i okitila se srebrnom medaljom. Leona je tako sa odličnim rezultatom započela novu godinu sa 118.67 bodova. 

Subotičani će u subotu 13. januara imati prilike da vide Leontinu Rogić na Gradskom klizalištu u Subotici na tradicionalnom takmičenju "Melodije na ledu" odnosno Kupu Vojvodine, gde će nastupati i najbolje klizačice mlađih kategorija iz Srbije. Takmičenje će se odvijati od 9 do 15 časova.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search