Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Fudbaleri Spartaka započeli sa pripremama

Uto, 09.01.2018 - 17:54 -- dejan.vukovic

Današnjom prozivkom prvotimci FK Spartak Ždrepčeva krv započeli su sa pripremama za nastavak prvenstva. Stručni štab je izneo plan priprema a predsednik Dragan Simović svoje viđenje trenutne situacije u klubu koji je napravio odličan rezultat, pošto se trenutno nalazi na odličnom trećem mestu iza vodećih večitih rivala, Crvene Zvezde i Partizana.

Predsednik Dragan Simović se osvrnuo na ono što najviše interesuje javnost a to je prelazni rok. Klub je jedino napustio Emil Abaz, dok su ostali započeli pripreme. - Uspeli smo da napravimo iznenađenje, ali ja bih rekao da to treba da postane naša stvarnost a ne iznenađenje. Pokušaćemo da se upustimu u trku za Evropu a u ulasku u plej of da i ne pričamo jer to mora biti realnost. Prelazni rok je u toku, bombastih vesti nemamo, ali mogu reći da je jedan transfer veoma blizu realizacije. Pored toga ima još četiri igrača za koja postoje interesovanja, naravno da FK Spartak neće prihvatiti sve predloge. Imalo smo i do sada ponude, ali nismo hteli da prodajemo igrača ispod po nama tržišnih cena. Zbog želje za uspehom mislim da ćemo ovaj prelazni rok završiti na dva eventualno tri igrača.     

Podpredsednik kluba Željko Knežević najavio je poboljašanje na infrastrukturi - Svake godine pravimo pomak u svemu, pa ćemo tako po prvi put pripreme obaviti u Antaliji. Kada se vratimo možda budemo jači i bolji. Očekujemo i renoviranje stadiona, pa bi u narednih godinu dana dobili objekat koji može da prati ove naše uspehe. Očekuje nas novi teren, nova staza i početak renoviranja istočne tribine. Sada je u fazi izrada projekta a u dogovoru smo sa čelnim ljudima Grada i Pokrajine da se u letnjoj pauzi krene sa tim radovima. Želja je da u naredne dve godine dobijemo kompleks koji bi mogao da ugosti i reprezentaciju i da se odigraju međunarodne utakmice  što bi vratilo interesovanje i publiku.  

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski  istakao je da Spartak nastavlja sa planskim radom i odlaska i dolaska igrača. Napomenuo je da će klub dovoditi samo one igrače koji će stvarno biti pojačanja ali i da  će nastaviti sa tradicijom da se što više mlađih igrača priključi prvom timu.

Šef struke Aleksandar Veselinović izneo je plan priprema - Ove nedelje ćemo obaviti medicinska testiranja koja će nam pokazati u kom pravcu treba da radimo, u zavisnosti kako su spremni igrači posle pauze. Do 22. januara radimu u Subotici i dotle ćemo odigrati dve prijateljske utakmice, 17. januara sa Bačkom iz Bačke Palanke a 20. januara sa Segedinom u Mađarskoj. Dvadeset i drugog se selimo u Antaliju gde ostajemo do 4. februara. Tokom boravka u Turskoj odigraćemo pet utakmica od kojih smo četiri već dogovorili. Uglavnom su to utakmice sa ekipama iz različitih zemalja, a to međunarodno iskustvo će nam sigurno koristiti. Zahvalio bih se predsedniku i rukovodstvu klubu što su nam omogućili da obavimo ovako kvalitetne pripreme. Nadamo se da će nas mimoići povrede. Važno je da nastavimo sa kursom koji smo radili u proteklih šest meseci koji je postao karakterističan za Spartak. Pružanje šanse mladim igračima i želja za pobedom na svakoj utakmici, ali pored toga da ostanemo skromni i da razmišljamo korak po korak, da svaki dan budemo što bolji. Na svakom treningu da se pripremamo za narednu utakmicu a na svakoj utakmici da budemo što bolji.  Ako se tako budemo ponašali mislim da je lepo vreme ispred nas. 

Pripreme je počelo 42 fudbalera među kojima ima dosta omladinaca i onih koji se nalaze na pozajmicama u drugim klubovima. Spisak igrača: Ostojić Miloš, Jović Bojan, Dokić Ivan, Stojković Aranđel, Dunđerski David, Gajić Boško, Stanaćev Vojislav, Hajdin Stefan, Vukčević Andrija, Jović Filip, Ćalasan Nemanja, Bjelobrk Bojan, Tekijaški Nemanja, Radovanović Aleksandar, Kerkez Dejan, Tomović Dimitrije, Brunčević Ensar, Đurović Luka, Pantić Marko, Jočić Branimir, Torbica Vladimir, Glavčić Nemanja, Krmar Milivoj, Šimura Noboru, Medić Predrag, Ivanović Đorđe, Tomac Ivan, Matijević Nemanja, Zvekanov Vanja, Lazić Jovan, Petrov Sava, Savković Mile, Nikolić Nemanja, Čečarić Bojan, Đuričin Ognjen, Stamenković Bogdan, Đokić Milan, Antunić Igor, Lučić Milan, Pavlović Luka, Šormaz Stefan, Bijelović Luka.

Raspored prijateljskih utakmica:

  • 17.01.2018. Fk Spartak Ždrepčeva Krv – OFK Bačka (Subotica)
  • 20.01.2018. Szeged 2011 – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Segedin)
  • 27.01.2018. FK Olmaliq – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Antalija)
  • 28.01.2018. CS Gaz Metan – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Antalija)
  • 30.01.2018. Arka Gdynia – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Antalija)
  • 31.01.2018. Kapaz Pfk – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Antalija)
  • 03.02.2018. FC Helsingor – FK Spartak Ždrepčeva Krv (Antalija) 
Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: