Dve prijateljske utakmice Spartak Vojputa sa ekipom iz Mađarske

Ned, 21.01.2018 - 23:41 -- dejan.vukovic

U toku priprema za nastavak prvenstva Spartak Vojput je tokom vikenda odigrao dve pripremne utakmice protiv sportskih prijatelja iz Mađarske sa ekipom Torokszentmikloš sa kojima su uspostavili odličnu saradnju. Prva utakmica završena je bez pobednika dok su u drugoj slavili subotičani sa 31:29

Spartak Vojput – Torokszentmiklosi KE 28:28 (16:14)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca oko 50,Sudije: Musić i Đurašinović. Sedmerci: Spartak Vojput 5/3, Torokszentmiklos 5/4

Spartak Vojput: Dimitrić Stanko 2, Pejić 1, Dimitrić Stanko 1, Pernar, Perović 5, Gačević 1, Mikić, Potpara 4, Kojadinović 1, Arđelan, Radosavljević 7, Leovac 1, Petrović 2, Kurteš 3, Abadžić, Ristić.

Torokszentmiklos: Kovacs R., Stavri, Kovacs I. 6, Nyeso 1, Dancs 4, Rekesi, Vujović, Zsigmond 2, Farkas 4, Erdelyi 2, Turi, Duzsi 5, Hullba 3, Nagy, Gal 1.

Prvo poluvreme obilovalao je serijom golova i rezultatskim preokretima. Utakmica je počela rezultatskom klackalicom a prvi su do osetnije prednosti došli rukometaši Spartak Vojputa serijom od tri gola u nizu i do preokreta od 3:4 do 6:4 nakon dva gola Radosavljevića. Vrlo brzo su gosti poravnali rezultat te je u 15 minutu bilo 7:7. Serijom od četiri gola ekiap iz Mađarske je desetak minuta pre kraja prvog dela imala prednost od 12:9. Trgli su se domaći napravili seriju od 7:2 i poluvreme završili u svoju korist od 16:14.

Tokom utakmice oba trenera su isprobavali i uigravali kombinacije sa svim igračima što je sigurno doprinelo stalnim rezultatskim preokretima. Potpara postiže prvi gol u nastavku utakmice za 17:14, međutim nakon desetak minuta ekipa iz Mađarske uspeva da poravna na 19:19. Gosti su ubrzo poveli i stečenu prednost održavali do finiša utakmice. Četiri minuta pre kraja Torokszentmiklos je golom Erdeljija došao do 28:25. Subotičani su zaigrali izuzetno čvrsto u odbrani i sa dva gola Dimitrić Stanka smanjili na 27:28 da bi u poslednjem minutu Peić Željko doneo izjednačenje i postavio konačnih 28:28.

Spartak Vojput – Torokszentmiklosi KE 31:29 (16:11)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca oko 50,Sudije: Musić i Đurašinović. Sedmerci: Spartak Vojput 5/4, Torokszentmiklos 4/3

Spartak Vojput: Dimitrić Stanko 1, Pejić 1, Dimitrić Slobodan 3, Pernar, Perović 9, Gačević , Mikić, Potpara 4, Kojadinović , Arđelan, Radosavljević 6, Leovac , Petrović 5, Kurteš 3, Abadžić, Spremo.

Torokszentmiklos: Kovacs R., Stavri, Kovacs I. 4, Nyeso, Dancs 4, Rekesi 7, Vujović, Zsigmond, Farkas 2, Erdelyi 5, Turi, Duzsi 4, Hullba 2, Nagy, Gal 1.

Za razliku od prve utakmice u drugom susretu Spartak Vojput je lako kontrolisao rezultat tokom celog meča. Istakao se Marko Perović sa devet golova koji je postizao golove u seriji.

Poveli su subotičani sa 2:0 golovima Potpare i Perovića u 4 minutu. Gosti su ubrzo poravnali, međutim Radosavljević i Ilija Petrović donose dva gola viška, 4:2. Stečenu minimalnu prednost subotičani su lako održavali do dvadesetog minuta kada su ubrzali igru i najčešće preko Marka Perovića povećavali razliku. Poluvreme je okončano sa 16:11 u korist Spartak Vojputa.

Početkom drugog poluvremena Spartak Vojput je imao sedam golova viška, 21:14. Gosti nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol subotičana te je pet minuta pre kraja prednost domaćih iznosila 31:25. Do kraja susreta Torokszentmikloš je uspeo da ublaži poraz tako da je meč okončan sa 31:29.

Sledeću pripremnu utakmicu Spartak Vojput će odigrati takođe sa ekipom iz Mađarske. U sredu 29. januara gostuju u Mađarskoj gde će snage odmeriti sa ekipom Algyo

Autor teksta: 
Custom Search