Poraz vaterpolista Spartak Prozivke u derbiju

Sub, 27.01.2018 - 23:43 -- dejan.vukovic

Spartak Prozivka - Bečej 7:11 (1:5, 4:1, 2:3, 0:2)

Spartak Prozivka: Zeljković, Varkulja, Stojanović, Ćurčin 2, Lovadinov 1, Kokai 1, Tonković, Vučković 2, Prolić, Bedić, Ralić, Varkulja V. 1, Nicolas, Ivković.   

Bečej: Bušić, Krstonošić N. 1, Davidov, Naćuk 1, Dobožanov 1, Mesaroš 1, Kuprešak, Velimirov, Kruščenko, Atanasijev 1, Drobina, Krstonošić G. 5, Milinović, Prkosovački. 

Vaterpolisti Spartak Prozivke poraženi su od lidera na tabeli ekipe Bečeja sa 11:7. Rezultat sigurno ne oslikava dešavanje na utakmici pošto su subotičani bili ravnopravni u većem delu utakmice sa favorizovanim protivnikom. Sredinom trećeg perioda bilo je 7:7, da bi u finišu meča iskusni gosti  došli do uverljive pobede. 

Gosti su odlično počeli utakmicu. Zahvaljujući lideru ekipe Goranu Krstonošiću koji je postigao i dva gola u prvoj četvrtini Bečej je poveo sa 5:1. Nisu se predavali mladi vaterpolisti Spartak Prozivke. Zaigrali su čvršće i smelije u odbrani, napravili seriju od 4:1 te se na poluvremenu primakli na 5:6. 

Novim golom Krstonišića gosti su poveli sa 7:5. Usledio je odličan odgovor subotičana koji su preko Ćurčina i Vučkovićča poravnali na 7:7. Međutim u finišu utakmice presudilo je iskustvo ekipe Bečeja. Mesaroš a potom i Goran Krstonošić pogađaju za vodstvo od 7:9 pred odlučujuću poslednju deonicu.

Pokušali su vaterpoolisti Spartak Prozivke da se vrate u meč, ali ni sportska sreća nije bila na njihovoj strani. Pogađali su prečku i stativu dok su gosti igrali na dugačke i strpljive napade. Kad je Goran Krstonošić po peti put zatresao mrežu za 7:10 iz solo akcije pobednik susreta je bio rešen. Postojala je velika želja kod mladih subotičana da ublaže poraz, međutim oslabljeni bez tri igrača nisu mogli do rezultatskog preokreta. 

Nakon pet odigranih kola vodi Bečej sa maksimalnim učinkom i 15 bodova ispred Spartak Prozivke koja je sakupila 10 bodova. Sledi ŽAK sa 7 osvojenih bodova. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search