Jesenice i Vojvodina slavili na Winter Classicu

Uto, 30.01.2018 - 20:48 -- dejan.vukovic

Subotica je proteklog vikenda bila domaćin 13. Međunarodnog turnira za veterane  "WINTER CLASSIC 2018" koji je okupio ukupno 14 ekipa iz 7 država, u dve uzrasne kategorije (30+ i 40+)

Bio je ovo još jedan odličan turnir na kojem su se okupili nekadašnji majstori hokeja na ledu, koji su publici pokazali svoje veštine. Odigrano je skoro 30 utakmica u 3 dana i zaista je bilo impresivno gledati sve ekipe na ledu. Na samom turniru je bio prisutan i Davor Štefanek, osvajač zlatne olimpijske medalje i novi predsednik Sportskog saveza Srbije. 

U mlađoj kategoriji, veterana preko 30 godina učestvovalo je 5 ekipa: Jesenice (Slovenija), OLD Man (Austrija), Pirati, Noćne ptice i Spartak iz Srbije. Igralo se po sistemu svako sa svakim i nakon tri dana takmiečnja najbolji su bili hokejaši Jesenica iz Slovenije koji su zabeležuili sve četiri pobede. Subotičani se bili pravi domaćini u ovoj kategoriji i sve pobede prepustili protivničkim ekipama. 

Tabela 30+:

  1. Jesenice  8 bodova
  2. Pirati   6 bodova
  3. Noćne ptice  4 boda
  4. Old man   2 boda
  5. Spartak   0 bodova

U kategoriji starijih igrača preko 40 godina učestvovalo je čak 9 ekipa koji su bili podeljeni u tri grupe. Trijumfovala je ekipa Vojvodine ispred OLD Bozsa iz Slovačke, dok je treće mesto pripalo Kiskorosu iz Mađarske. Spartak je na kraju zauzeo 6. mesto.

Plasman: 1. Vojvodina, 2. Old Boys (SK), 3. Kiskoros (Hun), 4. Letkunilikat (Fin), 5. Jormas (Fin), 6. Spartak, 7. Prevoje (Slo), 8. Drvene nogice (Srb)

Sastav HK Spartak - veterani, u obe kategorije: Vaštag Zoltan, Vujković Davor, Koso Mikloš, Fazekaš Đorđe, Večić Vladimir, Popović Darko, Brestovac Uroš, Šandor Žolt, Perduv David, Ižipac Ignjatije, Dakić Srđan, Sakala Zoltan, Toth Bagi, Čulin Zoran, Ladocki Čaba, Skenderović Aleksandar, Desnica Prvoslav, Popović Branislav, Krstić Vanja, Kerleta Miodrag, Basarić Igor. 

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search