CO-create: Videti sebe u delu drugoga

Sre, 31.01.2018 - 15:14 -- Savremena galer...

Projekat CO-create: Videti sebe u delu drugoga

 

U Savremenoj galeriji Subotica će u utorak, 6. februara 2018. u 19 časova biti otvorena izložba Co-create: Videti sebe u delu drugoga.

CO-create je međunarodni bilateralni projekat umetnika iz Kanade i Srbije koji se realizuje tokom 2017. i 2018. godine u sklopu proslave 150. godišnjice osnivanja Kanade. Projekat je podržan od strane Kanadske ambasade u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Nj. E. Filipa Piningtona, ambasadora Kanade.

Projekat ima za cilj da obuhvati što širi kulturni prostor u Srbiji, a podrazumeva učešće 24 umetnika (po dvanaest sa svake strane) koje čine profesori i studenti doktorskih studija Univerziteta umetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti I Arhitekstonskog fakulteta u Beogradu. Recipročno se isti projekat odvijao i na teritoriji Kanade.

Projekat se bazira na saradnji dve institucije-nosioca: grupe URAV (groupe Universitaire de recherche arts visuels / grup Univerziter d ršerš ar vizüel) iz UQTR (Universite Quebec Trois rivieres / Univerzite Kebek Troa rivjer) i FLU iz Beograda.

Koordinatori i pokretači projekta su Filip Boasone i Loren Bolije sa kanadske strane i Milivoj Pavlović i Aleksandar Mladenović sa strane FLU. Umetnici su pozvani da realizuju dela sa jednom opštom idejom vodiljom: Prostori koji se dele.

Koncepti za umetnička dela se recipročno zadaju, tako da srpski umetnici materijalizuju zamisli koje predlažu kanadske kolege i obratno.

Učesnici projekta (Srbija): sa FLU profesori i saradnici: Aleksandar Mladenović (van. prof.), Milivoj Pavlović (docent), Vladimir Milanović (docent), Aleksandra Jovanić (docent), Milica Ćebić (asistent), Nikola Velicki (umetnički saradnik), doktorandi FLU: Aleksandar Lazar, Bogdan Pavlović, Marija Sibinović, FPU: Milic Crnobrnja Vukadinović (docent), sa Arhitektonskog fakulteta: Milorad Mladenović (van. profesor), Ivan Šuletić (asistent).

Sa kanadske strane to su profesori URAV grupe: Filip Boasone (Philippe Boissonnet), Žan-Fransoa Kote (Jean-François Côté), Milen Žerve (Mylène Gervais), Besnik Agzilari (Besnik Haxhillari) - duo The Two Gullivers, Frans Žoajal (France Joyal), Branka Kopecki, Eme Zajed (Aimé Zayed) - duo AZed, pozvani umetnici: Loren Boljö (Lorraine Beaulieu) - umetnica, student postdiplomskih studija i koordinatorka umetničke galerije, Gijlen Šampu (Guylaine Champoux) - (umetnica, predavač i student postdiplomskih studija, Žeremi Dešam-Büsijer (Jérémie Deschamps-Bussiéres) - umetnica, student postdiplomskih studija, Slobodan Radosavljević, - umetnik, predavač i student na doktorskim studijama, Valeri Gimon (Valérie Guimond) - umetnica, predsednica studija Presse-Papier i studentkinja na postdiplomskim studijama.

 

Na otvaranju izložbe publici će se obratiti Jasmina Jovančić Vidaković, kustoskinja izložbe i Milivoj Pavlović, docent FLU u Beogradu i koordinator projekta u Srbiji.

 Srdačno Vas očekujemo :)

Várjuk szeretettel :)

 

 

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Uto, 06.02.2018 - 19:00
Vreme održavanja - kraj: 
Uto, 06.02.2018 - 20:00
Kategorija: 
Custom Search