Граду Суботици одобрено 55,370,842.80 динара за пројекат изградње туристичке инфраструктуре на Палићу

Kategorija: 

Уручени уговори за реализацију капиталних пројеката

 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за реализацију 36 пројеката на територији 26 градова и општина у Аутономној покрајини Војводини. Укупна вредност тих уговора је 2,3 милијарде динара имајући у виду средства која су обезбедили Покрајина и локалне самоуправе. На основу јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области локалног и регионалног економског развоја, који је почетком јануара расписала Управа за капитала улагања АП Војводине, Граду Суботици је одобрено 55,370,842.80 динара за пројекат изградње туристичке инфраструктуре на Палићу - уређење и урбано опремање Великог парка на Палићу у оквиру Мастер плана.

Поред пројеката у области локалног и регионалног економског развоја, пројекти одобрени на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине односе се и на области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности.

Игор Мировић је рекао да су најважнији пројекти пред нама, а између осталих то су изградња постројења за пијаћу воду у Новом Бечеју, реконструкција атлетске стазе у Зрењанину, реконструкција пута од Бача до Плавне и други.

Од јула 2016. године, преко Управе за капитална улагања АП Војводине потписано је 157 уговора који се реализују ефикасно и транспарентно.

Мировић је нагласио да, поред пројеката који се реализују преко Управе за капитална улагања АП Војводине, Покрајинска влада учествује и у реализацији других капиталних пројеката, од којих су неки од националног значаја.

Председник Мировић осврнуо се и на реконструкцију Гребенског пута на Фрушкој гори, који ће се реализовати у наредном периоду а који није везан за овај конкурс, изградњу комплекса на Летенки и изградњу нове зграде РТВ.

Посебно је истакао да је у 2018. години индекс капиталне потрошње повећан са 24 на 37-38 процената што говори да се повећавају износи који се инвестирају у капиталне пројекте и најавио нови конкурс Управе за капитална улагања АП Војводине у јулу ове године.

Custom Search