Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Odbojkašice Spartaka poražene u Subotici

Pet, 09.02.2018 - 22:48 -- dejan.vukovic

Spartak – Jedinstvo 0:3 (20:25, 19:25, 23:25)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 350. Sudije: Stojanac Vladimir i Vuković Jovana.

Spartak: Jović 10, Rajlić 11, Marić, čavlin, Ilić (libero), Vučković 2, Čičić 1, Prolić 7, Jegdić (libero), Momković, Batinić 3, Živanoivić 9. 

Jedinstvo: Mirosavljević 7, Kotarac (libero), Vujnović 8, Barnak 7, Radišić, Koprivica 19, Antanasijević 5, Petrov (libero), Obrenović, Vulin 4, Škorić 3, Lekić 1. 

Odbojkašice Spartaka poražene su u Subotici maksimalnim rezultatom, iako se to nije moglo naslutiti polovinom prvog seta kada su imale lepu prednost. Međutim dozvolile su protivnilku da napravi seriju od deset poena i lagano preokrene rezultat. Nisu se do kraja meča oporavile subotičanke te zasluženo izgubile.     

Početak prvog seta protekao je u izjdenačenoj igri. Prve su do osetnije prednosti došle domaće odličnim blokom Vučkovićeve za vodstvo od 16:11. Trener gostiju, Jova Caković bio je primoran da zatraži minut odmora nakon kojeg su njegove igračice ušle u odličnu seriju. Na servisu Milene Koprivice nanizale su deset poena i stigle do preokreta od 16:21. Interesantno je da je Koprivica u toj seriji nanizala čak pet as servisa. Prvi set okončala je Mirosavljević odličnim smečom za 0:1. 

Nastavile su gošće sa dobrim servisima. Nakon Antanasijevićeve, as servis je zabeležila i Mirosavljević za vodstvo od 4:1. Ubrzo je Barnak osvojila poen za gošće za 7:4. Nisu gošće prepuštale stečenu prednost, uspešnim napadom Vulinove povele su sa 12:8. Spartak se vratio blokom, i to pre svega preko raspoložene Jovićke koja smanjuje na 11:13. Trglo je to gošće koje su nanizale seriju od 5 poena i stigle do prednosti od 18:11. Golubice su se rezultatski približe na 18:21, ali više od toga nisu mogle. Poenima Koprivice i Škorićive gošće su stigle do 25:19 za vodstvo od 2:0 u setovima.    

Domaće su se mučile sa prijemom i početkom trećeg seta. Najuspešnija na večerašnjem meču, Koprivica donela je prednost Jedinstvu od 5:1. Bivša igračica Spartaka a sada tehničar Jedinstva, Emilija Antanasijević uspešno je poentirala za vodstvo od 9:4. Na obaveznom odmoru gošće su imale prednost od 12:6.  Koprivica je povećala na 13:6 i tek tada su se malo trgle subotičanke. Sa dva as servisa Živanović smanjile su na 9:13. Usledila je nova mini serija Spartaka za rezultatski priključak od 16:18. Koprivica donosi tri poena viška za Jedinstvo 21:18. Usledile su dve greške gošći i poen Živanovićeve za poravnanje u setu na 21:21. Poenom Batinićke sa druge linije, Spartak je prvi put u setu došao do prednosti, 22:21. Lekić poravnava, a Antanasijevićka novim as servisom preokreće na 22:23. Prolić uspeva da izjednači, da bi već u sledećem napadu Vulin donela meč loptu koju je odmah iskoristila Koprivica blokom za maksimalnih 3:0  

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: