V Dani vina u Tavankutu

Sub, 17.02.2018 - 12:26 -- nikola.tumbas
Ivica Davčik o V Danima vina
Ivica Davčik o V Danima vina
Kako sam se odlučio za vinograd Franjo Crnković
Kako sam se odlučio za vinograd Franjo Crnković
Obilazak izlagača uz muziku uživo
Obilazak izlagača uz muziku uživo

Dođite dok traju zalihe !

E to je bila poruka dok je trajalo, jer izveštaj je bio u klasi OnLine izveštavanja ko i video prilozi koji su išli direkto sa terena  - prostorija FK Tavankut.

U prilogu izveštaj reportera sa lica mesta Tomislava Mačkovića.

***

Da je vino lek za mnoge boljke dokazano je i tokom jučerašnjeg dana u Tavankutu gde su održani peti po redu dani vina.

Od davnina poznato selo po uzgoju vinove loze pre nekoliko godina ujedinilo je Tavankutske vinogradare koji ne želeći da se truju kako reče naš sagovornik  Franjo Crnković odlučili su da se bave vinogradarstvom.

Mnogi Tavankućani su tokom jučerašnjeg dana posetili ovu manifestaciju i sa setom se prisećali da su kao deca odrastali po dedinim i babinim vinogradima koji su bili neizostavni detalj svake porodice na ovom području.

Kevedinka, liza, šardone i mnoge druge sorte grožđa se gaje u Tavankutu tako da je u toku jučerašnjeg dana usprkos manjem broju izlagača vina bilo zadosta te se nikako nije oskudevalo niti u vinu ali ni u dobrom zalogaju niti u muzici.

Za dobar štimung je bio zadužen orkestar Antuna Kovačića - Doke , ovaj orkestar je svojim sjajnim interpretacijama dodavao dozu ljubavi u romantične trenutke koji su lebdeli u vazduhu.

Vredne nagrade su otišle put Riđice, Ljutova i Gornjeg Tavankuta.

Po rečima Ivice Davčika mnogi izlagači su izostali zbog obaveza u pripremi vinograda pred vegetaciju.

Kako god juče je za sve posetioce bio jedan predivan dan posvećen ljubavi, vinu, dobroj hrani i divnim zvucima nastupajućeg orkestra.

Mnogi gosti su odlazeći svojim kućama „ko kako“  kupovali vino i odnosili ga svojim kućama kako bi barem za neki period produžili jučerašnji osećaj lepote koja se ogledala u ljudskoj slozi tako da se slobodno Latinskoj izreci „IN VINO VERITAS-U VINU JE ISTINA“ može dodati i da je u vinu sloga i ljubav...

Custom Search