Prijavite se na radionice za vikend mentalnog zdravlja

Kategorija: 

Pozdrav svima! Ako ste zainteresovani za psihološke teme - ovo je odlična godina za nove uvide, veštine koje nudimo u okviru saradnje Fondacije Danilo Kiš i Centra za lični razvoj Spektrum.

Ako je februar - tema je ljubav i partnerski odnosi. Ali ne samo za parove i zaljubljene!

Učešće je besplatno, ali je broj mesta ograničen te rezervišite sebi mesto: [email protected]

Radionice će se održati u prostorijama Omladinskog kluba "Skladište".

Datum: 24. februar 2018. godine

9.30-10.30 Pričajmo o psihoterapiji uz kafu

Dođite na jutarnju kafu ili čaj sa nama, da zajedno, u prijatnoj atmosferi razgovaramo o značaju brige o sebi i različitim pitanjima koja se tiču procesa psihoterapije. Ovo je prilika da psihoterapeute pitate šta vas zanima u vezi sa njihovim radom, kao i da učestvujete u diskusiji na teme koje budu otvorene i naučite nešto novo. Ovog vikenda fokus je na temi – Kako odabrati psihoterapeuta?

Gost: Boris Telečki, psiholog i psihodramski psihoterapeut
Moderator: Nina Racić, psiholog, integrativni psihoterapeut u edukaciji

11.00-13.00 Radionica za mlade: “EmociJA i ja”

Svi mi različito reagujemo u različitim situacijama. Ponekad se pitamo da li je naša reakcija ispravna i nije nam uvek jasno zašto smo se ponašali da određeni način i šta je to što nas pokreće na akciju? Dođi da zajedno, kroz različite eksperimente, razgovor, uz malo činjenica iz psihologije i lične primere (bez obaveze), dođemo do odgovora na neka od ovih pitanja: Da li svi osećaju ljubomoru u partnerskom odnosu? Kako nas strah sprečava da ostvarimo ono što želimo? Kako u telu osećamo različite emocije? Šta da radimo kada smo ljuti? Zašto je dobro da nekad budemo tužni? Šta ako ignorišemo neku emociju?

Marijana Vasilijević je diplomirani pedagog sa 15 godina iskustva rada u srednjim I osnovnim školama. Osmišljavala je I realizovala radionice za mlade na različite teme. Bavi se integrativnom dečijom psihoterapijom, pod supervizijom je. Nina Racić je diplomirani psiholog, sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima I u radioničarskom radu, preko organizacije SOS ženski centar, gde se najviše bavila temom
nasilja i vršnjačkih partnerskih odnosa.

15.00-17.15 Radionica za odrasle: “Zašto ljubav nije uvek tako lepa, kao što bi mogla biti?

U dva jednočasovna bloka istraživaćemo šta se dešava sa zaljubljenošću i ljubavlju u partnerskom odnosu, analizirati naš “rezervoar ljubavi”, upoznati se sa “jezikom ljubavi” koji govorimo mi i istražiti kojim “jezikom ljubavi” govori naš partner. Preporučujemo parovima, koji žele da grade i neguju svoj partnerski odnos, kao i pojedincima koji su spremni za rad na sebi u cilju ličnog rasta i razvoja.

Radionicu vodi Eržebet Blaško diplpmirani pedagog i Geštalt psihoterapeut sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Bavi se individualnom i grupnom terapijom kao i bračnom, odnosno partnerskom terapijom.

Custom Search