Održana XIV sednica Skupštine grada

Čet, 22.02.2018 - 19:19 -- nikola.tumbas
Zvučni zapis XIV sednice grada Subotica
Zvučni zapis XIV sednice grada Subotica
Nagel Janoš o glasanju odborničke grupe SVM-a
Nagel Janoš o glasanju odborničke grupe SVM-a
Izglašavanje opomene odborniku Miroslavu Milojeviću
Izglašavanje opomene odborniku Miroslavu Milojeviću

Na 14. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće većinom glasova odbornika usvojena je Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije konsolidovanog završnog računa grada Subotice za 2017. godinu. Odbornici su jednoglasno doneli Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za proširenje Bajskog groblja na prostor jugozapadno od postojećeg groblja do Ulice Frana Supila u Subotici, a većinom glasova usvojili su i programe poslovanja za 2018. godinu javnih i javno-komunalnih preduzeća i društava sa ograničenom odgovornošću „Park Palić“ i „Regionalna deponija“.

Na današnjoj sednici Skupštine grada donete su i odluke o imenovanju predsednika i članova nadzornih odbora u javnim i javno-komunalnim preduzećima, kao i odluke koje se odnose na javnu kanalizaciju, snabdevanje vodom, komunalni otpad, održavanje čistoće, odvođenje atmosferskih voda i javna parkirališta. Doneto je, takođe, i rešenje  o obrazovanju Radnog tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP-a).

Usvojen je i godišnji izveštaj o radu Saveta za zdravlje i donet zaključak o prihvatanju Izveštaja o Programu poslovanja Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ sa finansijskim izveštajem za prošlu godinu.  

Većinom glasova odbornika donet je i Zaključak o prihvatanju Izveštaja o poslovanju Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine sa finansijskim pokazateljima za 2017.  godinu, kao i Zaključak o usvajanju Godišnjeg plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2018. godinu.

Donet je i Program korišćenja sredstava Fonda za zaštitu životne sredine grada Subotice za 2018. godinu. Najveći deo sredstava u okviru Programa koristiće se za aktivnosti upravljanja zaštitom životne sredine (51.313.000 dinara), praćenja kvaliteta elemenata životne sredine - monitoring (7.300.000 dinara), zaštite prirode (11.951.000 dinara), upravljanja ostalim vrstama otpada (13.500.000 dinara) kao i za projekat sufinansiranja završetka izgradnje Regionalne deponije (34.653.000 dinara). Realizacija Programa zavisi od priliva sredstava, a u slučaju da se prihodi ne ostvaruju u planiranom iznosu, gradonačelnik će utvrditi prioritete posebnim rešenjem.

Sa dnevnog reda današnje sednice skinuto je donošenje Odluke o sahranjivanju i grobljima, uz obrazloženje da je Vlada Srbije usvojila novu uredbu o obavljanju komunalne delatnosti, pa je neopohodno uskladiti Odluku.

info: Subotica.rs

***

U prillogu zanimljiv zvučni zapis sednice gde Stevan Bakić, odbornik SNS-a reaguje i samouvereno odgovara gotovo na svaki komentar opozicije.

Dodirnuta i osetljiva tema seče drvoreda na obilaznici na Palićkom putu  (https://www.subotica.info/2017/11/26/zasto-je-drvored-smetao-nekom) koja se pretvorila u vrlo neprijatnu situaciju za aktere toga slučaja, naročito prisutnog Šimu Ostrogonca, (relativan tajming početka problema na zvučnom zapisu je na 02.29.12) jer se hronologija slučaja, sa neverovatnim tokom asocijacija, uporedila sa tragičnim slučajem Olivera Ivanovića na Kosovu, i pri tome završena sa dodelivanjem opomene odborniku Milojeviću (PZGS).

Inače na dotičnom mestu je u međuvremenu posađen novi drvored mladica, dok je policijska istraga još u toku.( u prilogu fotografija od 01.februara 2017.)

 

Custom Search