Šahisti Spartaka lideri na tabeli Vojvođanske lige

Čet, 22.02.2018 - 23:29 -- dejan.vukovic

Ove sezone pokrenuta je juniorska šahovska liga Vojvodine u kojoj nastupa četrnaest ekipa, među kojima je Spartak iz Subotice. Proteklog vikenda šahovski klub Spartak je bio domaćin trećeg i četvrtog kol akoje je odigrano u zgradi Nove Opštine. 

Liga Vojvodine odvija se kroz devet kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 45 minuta po igraču. Turnir u Subotici svečano je otvorio Gojko Radić, novi predsednik Šah kluba Spartak, a prisutnima se obratio i Ivan Sedlak, predsednik Komisije za omladinski i kadetski šah u Šahovskom savezu Vojvodine.

Subotičani su bili uspešni ostvarivši dve pobede sa kojima se posle četvrtog kola nalaze na liderskoj poziciji.  U trećem kolu Spartak je sa 3,5:0,5 savladao ŠK Bubamare iz Novog Sada. Pojedinačno: Tomić – Nikola Skenderović 0:1, Leskovac – Igor Engi 0:1, Gagić – Miloš Marković remi, Maglovski – Petra Jujić 0:1. 

U 4. kolu slavili su u derbiju kola pobedivši ŠK Somborski sa 3:1 Pojedinačno: Skenderović – Rutešić remi, Engi – Popović 1:0, Marković – Šijačić remi, Jujić – Stanisavljević 1:0.

Nakon četiri odigrana kola vodi Spartak sa 10 bodova, slede ŠK NŠK Promocija (Novi Sad) i ŠK Somborski sa po 9.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search