Nagrađeni najbolji u konjičkom klubu Bačka

Pet, 23.02.2018 - 21:51 -- dejan.vukovic

Godišnja Skupština Konjičog kluba Bačka održana je u četvrtak, 22. februara, u sali „Miraž“ na kojem su proglašeni najbolji članovi kluba. Bila je ovo prilika da se analizira protekla 2017 godina, predstave planovi za ovu godinu, ali i da se podele zahvalnice prijateljima kluba koji su doprineli uspešnom radu.  

Predsednik Konjičkog kluba Bačka, Midorag Zagorac istakao je da se protekal godina može smatrati uspešnom. – Iza nas je jedna odlična sezona. Dosta smo uradili u Klubu ali i na stazi. Bilo je dobrih rezultata na Prvenstvu dvogodaca, Dužijanci i Subotičkoj milji.  Grlo Rincope Jet je ostvario fenomenalan rezultat. Očekujemo još bolju sezonu u ovoj godini koaj će biti obeležena Derbijem, najvažnijom trkom u karijeri svakog kasača. Broj trkačih dana, na žalost nismo mogli da povećamo, biće ih i u novoj sezoni osam. Svakog meseca ćemo održati po jedan trkački dan, sem u julu, kada se tradicionalna Dužijanca održava kroz dva dana. Što se Derbija tiče, nismo planirali da budemo domaćini, nismo ni takav budžet napravili. Situacija u našem sportu u celoj zemlji je loša, u dogovoru sa ljudima iz Saveza treba da budemo i domaćini Derbija a pitanje finansija ćemo rešavati zajedničkim snagama. 

Najviše priznanja po pravilu osvajao je Branislav Mukić, tako je bilo i u 2017. godini bio najbolji vozač, bila mu je to devetnaesta uzastopna, a dvadesta titula najboljeg vozača u karijeri. – Titule sam preuzeo i kao trener, ne samo kao vozač. U prošloj sezoni imao sam 36 pobeda od 103 starta, to je lep rezultat, sa kojim moram biti zadovoljan. Bilo je lepih pobeda, pogotovo sa grlima Grumetti, Bea Kievitshof, a od mladih konja izdvajio bih Iago d Amore koji je osvojio Prvenstvo trogodaca. Posle pet uzastopnih pobeda izostalo je Prvenstvo dvogodaca.Teku pripreme za novu sezonu, ostala su još dva meseca rada. U štali ima dosta konja, dvadesetak je u treningu. Imamo i dalje mlade nade, priključujemo ove godine sedam mladih dvogodaca domaćeg odgoja i dva mađarskog. U trogodačkoj generaciji čekamo Silverada i Kinder Stara, možda se još neko pojavi. U Debi generaciji imamo grla Protecta Ferm i Iago d Amore, ali generacija je izuzetno jaka, biće oštra konkurencija oštra. 

U svečanom delu Skupštine nagrađeni su najbolji u Konjičkom klubu Bačka. U kategoriji dvogodih grla prvi je Kinder Star, kod trogodih grla prvo je Iago d Amore. Najbolje četvorogodo grlo je Bonaparta, slede Shana i Dizel F. Grumetti je najbolje starije grlo, drugi je Dolar F  a treći Nadir Three. U kategoriji vozača poredak je Branislav Mukić, Ivan Vukov, Antun Horvatski, u kategoriji vlasnika prvi je Patar Žužić, drugo mesto dele porodice Homoja i Jandrić, a na trećem je Tijana Žužić. Najbolji trener je Branislav Mukić, slede Antun Horvatski i Petar Knekt, a najbolji odgajivač Branislav Mukić, ispred Đerđa Farkaša i Petra Dulića.

 

Autor teksta: 
Custom Search