Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Бесплатни превентивни прегледи у Општој болници Суботица

Kategorija: 

У недељу 25.02.2018. године Општa болницa Суботица наставља са петом по реду акцијом бесплатних прегледа за грађане, организованом у сврху ране дијагностике и промоције превенције првенствено хроничних болести, које највише оптерећују наше становништво.

У складу са препоруком Министарства здравља Р. Србије радиће се следећи прегледи:

  • - Кардиолошки физикални преглед, ЕКГ и мерење крвног притиска - За овај преглед грађани треба да се јаве у интернистичку амбуланту Службе за поликлиничко консултативне прегледе.
  • - Офталмолошки преглед - За овај преглед грађани треба да се јаве у офталмолошку амбуланту Службе за поликлиничко консултативне прегледе.
  • - Мерење нивоа шећера у крви, тумор маркера јајника (CA 125) и простате (PSA) -  Грађани који желе да обаве ову анализу треба да се јаве у просторије болничке лабораторије (поликлинички део болнице).

Прегледи ће се обављати у периоду од 8:00 до 16:00 часова. Грађани који желе да провере ниво шећера у крви не би требало да уносе храну после 20:00 часова претходне вечери. На преглед могу да се јаве и они грађани који немају здравствено осигурање, али је потребно понети са собом било који документ за идентификацију.