Mladost odnela bodove iz Subotice

Ned, 25.02.2018 - 22:35 -- dejan.vukovic

Spartak – Mladost 82:88 (20:28, 19:18, 20:15, 23:27)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 300. Sudije: Vladimir Jevtović, Uroš Nikolić, Petar Pešić.

Spartak: Jovanović 8, S. Gazibegović, Nikolić 22, Pejić 20, Lučić, Kojović 3, Sladoje, V. Gazibegović 16, Kuridža, Šajin 8, Barna 5, Karadžić.

Mladost: Nešović, Babović 5, M. Novaković, Drašković 4, Malidžan 7, A. Novaković 11, Nikolić 8, Brkić 16, Bjelić 14, Antonijević, Jeković 13, Svilar 10.

Košarkaši Spartaka nisu uspeli da nastave pozitivan niz. Nakon dve vezane pobede večeras su poraženi u subotičkoj Hali sportova od raspoložene ekipe Mladosti u utakmici koja je obilovala preokretima.  Konačna odluka pala je u finišu utakmice kada su gosti bili skoncentrisaniji i serijom od 8:0 napravili iskorak ka konačnoj pobedi. 

Trojkama Šajina i Vanje Gazibegovića subotičani su stekli početnu prednost od 11:6. Gosti su ubrzo odgovorili i poenima Draškovića te trojkom Babovića preokreću na 19:17. Mučili su se košarkaši Spartaka u napadu u poslednja dva minuta prve četvrtine dok je na drugoj strani siguran bio Dimitrije Nikolić čijim poenima gosti prave razliku od osam poena 20:28. Nastavak utakmice počeo je trojkom Jekovića za dvocifrenu prednost Mladosti. Trgli su se domaći, razigrali su se Nikolić i Jovanović te prišli na samo dva poena zaostatka. Ponovio se scenario iz prve četvrtine, Spartak je opet imao problema u napadu u poslednja dva minuta što su gosti iskoristili te na odmor otišli sa sedam koševa prednosti, 39:46.   

Spartak je zaigrao bolje u trećoj deonici. Smanjivali su polako prednost gostiju i košem Pejića stigli na korak do poravnanja, 54:55. Novom trojkom Peića Spartak je u četvrtoj deonici preokrenuo na 64:63. Činilo se da domaći mogu do nove pobede, međutim gosti iz Zemuna su ponovo uzvratili. Napravili su seriju od 8:0 da bi trojkom Novakovića poveli sa deset poena tri ipo minut pre kraja susreta. Spartak se ni tada nije predavao, uspeli su subotičani na minut ipo pre kraja da priđu na poen zaostatka i finiš meča učine krajnje neizvesnim. Mladost je odgovorila trojkom Jekovića koja im je dala dodatnu sigurnost u konačnoj pobedi. Spartak je do kraja morao da vija rezultat a gosti su iskusno meč priveli kraju. 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search