Novo predavanje prof dr Marka Stojanovića u Sportskom Savezu Subotice

Pon, 26.02.2018 - 00:07 -- dejan.vukovic

Sportski savez grada Subotice nastavio je sa stručnim predavanjima za subotičke trenere nakon njihove želje da se ovako edukuju. 

Nastavili su saradnju sa prof dr Markom Stojanovićem koji je krajem oktobra održao predavanje na temu „Glutealna regija u treningu i rehabilitaciji" koja je imala veoma pozitivne komentare kod subotičkih trenera.  Nova tema koju je profesor prezentovao je "Dugoročni sportski razvoj". Pred oko 25 trenera koji su pažljivo slušali i na kraju učestvovali u diskusiji, prof dr Marko Stojanović se osvrnuo na činjenicu da se mora voditi računa o dugoročnom sportskom razvoju. Da se deca moraju baviti sportom od malih nogu i to sa nekoliko sportskih grana i tek kasnije ih specijalizovati za konkretnu granu sporta. Ne treba težiti od dece brz sportski rezultat, treba težiti dugorčnom sportskom razvoju, da sportista u seniorskom uzrastu postigne najbolji rezultat, a to znači, da ne treba rano specijalizovati tehniku i ne težiti sportskom rezultatu u ranom vremenskom periodu. 

Prof dr Marko Stojanović ima iskustva u radu sa kvalitetnim sportistima. Radio je ka kondicioni trener u fudbalu (A-tim, Mlada reprezentacija, U-23, veći broj superligaških klubova), konsultant većeg broja vrhunskih srpskih kajakaša, kondicioni trener u košarci (ŽKK Vojvodina, KK Vojvodina Srbijagas), Sportski naučnik - Košarkaška reprezentacija Rumunije (seniori-muškarci).

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search