Otišli smo u ...autsajd

Sre, 28.02.2018 - 20:56 -- darko.kovacevic
Autsajd - Plasim Se Da Zna (Official video)
Autsajd - Plasim Se Da Zna (Official video)

Album je prvo bio kompletno snimljen u Mirkovom kućnom studiju i takav je bio poslat raznim kućama. Na albumu se nalazi 11 pesama. Ubrzo posle slanja javila se Olga Kepčija iz Metropolisa (inače voditelj i urednik legendarne emisije Hit 202 sa Radija 202) i rekla da im se materijal veoma sviđa i da bi oni želeli to da objave. Potpisan je Ugovor o digitalnom objavljivanju albuma. Pošto smo mi želeli da album bude vrhunski, kompletan materijal smo uradili ponovo u novosadskom studiju Revolver. 

Što se tiče stila, veoma je teško definisati tačan stil naše muzike, ali u principu, recimo da je to čist Rock&Roll sa dodacima modernih ritmova, semplova, repa, a ima i akustičnih balada, regea itd. Mi volimo da eksperimentišemo sa stilovima i tu se može očekivati neočekivano.

Najavljujemo uskoro odlične svirke.

Prva promocija će da bude u Beogradu u Metropolisu jer je to je deo dogovora i Ugovora, a posle krećemo dalje.

Članovi benda:

  • Mirko Jukić - muzika, tekstovi, vokal i semplovi
  • Milan Pavlović - gitara, vokal, muzika
  • Jelena Njegomir Pavlović - vokal
  • Ivo Jukić - vokal, tekstovi
  • Darko Robović - bass gitara
  • Dragan Panjak - gitara
  • Vladimir Šarčević Prndža - bubnjevi

* *

Priča o bendu Autsajd je počela pre dvadesetak godina kada je Mirko Jukić napravio prve pesmice i skupljao ekipu za bend  „Nejasna Vizija“. Bend na žalost nije zaživeo. Dve decenije kasnije, krajem 2015-te godine  Mirko Jukić je upoznao gitaristu Milana Pavlovića i pevačicu Jelenu Njegomir Pavlović . Uz još jednog pevača Ivu Jukića formiraju novi bend - "Autsajd". 

To je u startu bila odlična kombinacija jer se pre svega konačno pronašla prava, opuštena ekipa željna dobre svirke i zabave. Sada je samo trebalo pronaći ostatak ekipe sa dva kriterijuma. Prvi je da taj neko zna da svira, a drugi je da taj neko bude pre svega opušten i da shvati ovo kao zabavu, bez pritisaka i tenzija. 

Tako se i desilo sa drugom gitarom koju svira Dragan Panjak, bas gitarom koju svira Darko Robović i bubnjevima koje svira Vladimir Šarčević Prndža. Uz mnogo druženja snimljen je studijski materijal koji je je predstavljen na albumu „Otišli smo u ...autsajd“. 
Možda tek sada, početkom 2018. godine, počinje da se piše biografija benda „ Autsajd“. 

Vreme će pokazati.

Voli Vas Autsajd !!

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search