Organik info-dan u prodavnici "BioPijaca"

Sub, 03.03.2018 - 17:54 -- nikola.tumbas
Snježana Mitrović o prvom Organik info danu
Snježana Mitrović o prvom Organik info danu
Srđan Radulović o uslugama prodavnice BioPijaca
Srđan Radulović o uslugama prodavnice BioPijaca
Primeri organskih delicija Tatjana Popović
Primeri organskih delicija Tatjana Popović
Čia puding recept Tatjana Popović
Čia puding recept Tatjana Popović
Super kelj salata Tatjana Popović
Super kelj salata Tatjana Popović

U cilju uspostavljanja saradnje između organskih farmera, distributera i potrošača, Udruženje TERRA’S je, 2. marta 2018. godine, organizovalo prvi Organik info-dan u prodavnici „BioPijaca“ u Subotici. U narednih godinu dana u planu je Novi Sad, Bečej, Sremski Karlovci i Sombor. Pored degustacije, promocija je podrazumevala upoznavanje potrošača sa znakom sertifikovanog organskog proizvoda, o čemu je govorila, Snježana Mitrović, iz TERRA’S-a, dok je, Srđan Radulović, vlasnik „BioPijace“ ukazao na značaj uspostavljanja poverenja na relaciji kupac-distributer-farmer. Prisutni su imali priliku da razgovaraju i sa Arpadom Čikošem, organskim farmerom iz Totova sela.

Info-dan je jedna od aktivnosti projekta “Organic Bridge - Organski most” koji se realizuje u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska – Srbija, a započeo je polovinom prošle godine i biće završen u junu 2019. Sa srpske strane učesnici su Udruženje TERRA’S iz Subotice i Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS), a sa hrvatske Grad Valpovo i Tera Tehnopolis iz Osijeka. Cilj je da se kroz unapređenje ove vrste poljoprivrede podstakne privredne i preduzetničke aktivnosti, razvije tržište organskih proizvoda, poboljša život u ruralnim područjima i smanji negativni trend napuštanja sela.

***

U prilozima Srđan Radulović, vlasnik „BioPijace“ govori o uslugama prodavnice BioPijaca dok prvi sertifikovani zdravstveni trener u Srbiji Tatjana Popović otkriva dva recepta od zdrave organske hrane, tradicionalno Snježana Mitrović pojašnjava čitavu priču o Organik info-danu i saradnji na projektu sa susednom Hrvatskom pri svemu ovome.

Custom Search