Pustolovine Toma Sojera - nova predstava za decu

Sub, 03.03.2018 - 20:22 -- darko.kovacevic

Na sceni Dečjeg pozorišta u sredu, 28. februara sa početkom u 18.00 časova premijerno je izvedena predstava „Pustolovine Toma Sojera“ u režiji Predraga Štrbca, po dramatizaciji Aleksandre Glovacki.

Predstava je inspirisana romanom Marka Tvena „Doživljaji Toma Sojera“, izvodi se na srpskom jeziku i namenjena je deci uzrasta iznad četiri godine.

Reč reditelja: „Biće gusar! To je prava stvar! Sada je budućnost jasno ležala pred njim i blistala nezamislivim sjajem. Kako li će se njegovo ime pročuti po svetu! Kako li će veličanstveno seći razigrane talase ploveći na dugačkom, niskom, crnom i brzom brodu nazvanom „Duh oluje“! Da, to je rešeno: njegov je životni put određen. Pobeći se od kuće i započeti novi život.“ – M. Tven „Doživljaji Toma Sojera“

Avantura! Sad i odmah! Bez čekanja i odlaganja. Bez izgovora! Dan ispunjen igrom. Istraživanjem i otkrivanjem novih svetova – Dan u kome se dogodi čitav život. A sutra? Opet. Iznova i još čudesnije.

Naša predstava je priča o pustolovini, avanturi, istraživanju, radoznalosti, autentičnosti i spremnosti da se život živi, a ne da se pusti da samo prođe u granicama koje je neko drugi iscrtao. Ona je priča o mašti. Strasti i ljubavi prema životu, životu koji je najlepši kada postane avantura i pustolovina. Jer život je – SADA!

Publika je imala priliku da uživa u pravom pozorišnom spektaklu koji je upotpunjen kostimima i scenografijom koje je osmislila Erika Kanjo Janović. Muziku za predstavu je kompunovao Alek Rodić, za koreografiju je zadužena Natalija Raičević, scenski pokret postavio je Igor Greksa, a asistencija režije pripala je Danki Balać. Naslovnu ulogu u predstavi igra mladi talentovani glumac Stefan Ostojić, dok je uloga Tomovog drugara pripala k. g. glumcu Narodnog pozorišta Srđanu Sekuliću, talentovana glumica Stanislava Orlović maestralno je odigrala Tomovu simpatiju Beki, a ulogu Emi Lorens dočarala nam je Jasmina Pralija. U ostalim ulogama verno ih prate sjajni, dobro poznati glumci Dečjeg pozorišta Svetlana Abramović, Branislav Trifković, Boško Boškov i Zalan Greguš. Takođe, predstavu su upotpunili i mladi polaznici glumačke sekcije Fondacije za omladinsku kulturu „Danilo Kiš“ i učenice Osnovne baletske škole „Raičević“ (Stefan Orovec, Marko Vujević, Isidora Stojanović, Olivera Takač, Lara Jovović, Anja Antal, Milica Okulić, Lea Dedović Tomić, Sofija Kozarić, Isidora Kulić, Nađa Ostrogonac, Nemanja Dimić, Marko Gagić).

Prva repriza predstave „Pustolovine Toma Sojera“ odigrana je u subotu, 3. marta u 11.00 časova u Dečjem pozorištu.

Rezervacija karata vrši se putem telefona 063/10 777 43, 024/555 715 ili lično u Dečjem pozorištu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search