SVM pozdravlja nastavak rada Doma zdravlja u Čantaviru i Bajmoku

Kategorija: 
Izvor: 

Gradski Odbor Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici sa radošću i zadovoljstvom uzima na znanje odluku Doma zdravlja po kojoj se počevši od 9. marta u Čantaviru i Bajmoku nastavlja rad hitne pomoći i noćno dežurstvo lekara, prema ranijem sistemu.

Savez vojvođanskih Mađara je, u pre nedelju dana izdatom saopštenju, prvi signalisao za ovaj nedopustiv problem, pozvavši rukovodioca Doma zdravlja da preispita odluku po kojoj se u Čantaviru i Bajmoku ukida popodnevna smena hitne pomoći i noćno dežurstvo lekara.

Stručni političari SVM su definisali predloge koji su potpomogli pronalaženje rešenja, kao i proces donošenja odluka. U tom smislu će u Čantaviru i Bajmoku i nadalje biti obezbeđena celodnevna zdravstvena zaštita.

Gradski Odbor SVM u Subotici najodlučnije odbacuje optužbe koje zamagljuju situaciju i od ljudskih života prave političku igru, koje se pojavljuju od strane Mađarskog pokreta. Podmetanja i nekonzistentnost, te nerad su najveće odlike građanskog pokreta koji izdaje takva saopštenja.

Gradski Odbor Saveza vojvođanskih Mađara će se i nadalje baviti odgovornim vođenjem politike, osetivši obavezu i odgovornost, kao što je to činio i u slučaju uspešnog rešavanja problema građana Čantavira i Bajmoka.

Custom Search