Subotica domaćin prvenstva Srbije u plivanju

Sre, 14.03.2018 - 23:06 -- dejan.vukovic

Suboticu očekuju velika plivačka takmičenja koja će u naredna dva vikenda okupiti najbolje plivače Srbije u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji.

Plivački Savez Srbije organizaciju ovih prvenstava poverio je Plivačkom klubu Spartak Prozivka koji se istakao svojim radom i odličnom organizacijom mastersa koji je početkom decembra meseca održan u Subotici. Zahvaljujući PK Spartak Prozivka po prvi put će se u Subotici održati prvenstvo Srbije.

Oba takmičenja održaće se u SRC "Prozivka“, pionirsko prvenstvo Srbije počinje u subotu 17. marta sa početkom od 17 časova. Drugi deo takmičenja odvijaće se u nedelju 18. marta od 10 časova a završetak je trećom serijom koja počinje u 17 časova.

Sekretar PK Spartak Prozivka, Ivana Belić iznela je par detalja vezanih za samu organizaciju. – Dobili smo priliku da organizujemo ovo veliko takmičenje, nakon odlične organizacije mastersa krajem prošle godine. Delegacija plivačkog saveza Srbije bila je izuzetno zadovoljna uslovima i samom organizacijom tog takmilčenja te nam dodelili prvenstvo Srbije. Prvi vikend očekujemo najbolje pionire a zatim najbolje kadete u državi. Dolazak je prijavilo 40 klubova iz zemlje što čini oko 300 plivača u pionirksoj i isto toliko takmičara u starijoj, kadetskoj konkurenciji.

Spartak Prozivka postoji tek pet godina, međutim već ima skoro 300 mladih plivača od kojih preko 50 u takmičarskim selekcijama. – Ovo je prvo državno prvenstvo na kojem će učestvovati deca iz naše škole plivanja koje smo mi učili da plivaju. Imali smo odlične rezultate na mitinzima, ali to su sve bila mlađa deca.

Do samog takmičenja ostala su još dva dana, međutim po rečima sekretara kluba sve je spremno za pionirsko prvenstvo Srbije – Nabavili smo nove profesionalne plivačke staze, imamo sve od opreme i spremni dočekujemo najbolje mlade plivače Srbije. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje sporta i plivanja da dođu u subotu 17. marta na bazen SRC Prozivka gde će nakon svečanog otvaranja koje je u 16:45 započeti prvenstvo Srbije koje se po prvi put održava u našem gradu. – rekla je Ivana Belić

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search