Subotica bila domaćin kadetskog prvenstva Srbije u plivanju

Pon, 26.03.2018 - 23:49 -- dejan.vukovic

Nakon pionirskog prvenstva Plivački klub Spartak Prozivka je proteklog vikenda ugostio najbolje kadete Srbije koji su se u dva dana takmičili za medalje.  

Kadetsko Prvenstvo Srbije otvorio je Boris Drobac predsednik plivačkog Saveza Srbije - Ovo je treći put da se jedno veliko takmičenje održava na prelepom subotičkom bazenu. Posle masters državnog prvenstva za najstarije sada smo takmičenje održali i za najmlađe. Prošle nedelje za pionire a sada za kadete. U ova dva dana u tri plivačka dela nastupiće preko 250 plivača iz preko 40 klubova iz cele Srbije. Bazen izgleda fantastično i očekujemo dobre rezultate. Sportska Subotica je još jednom pokazala kako se organizuju velike sportske manifestacije. Očekujem da i u budućnosti često dolazimo ovde. Bazen jeste manji tj 25 metarski, ali za pionire i kadete je jedan od najboljih u zemlji.  Dobri uslovi pružaju preduslove za dobre rezultate pa smo tako prošle nedelje bili svedoci obaranja nekoliko pionirskih rekorda u Subotici što očekujemo i ovaj vikend. 

Na ovom kadetskom prvenstvu nastupala su i dva subotička kluba, plivački klub Spartak sa 14 takmičara i plivačkiu klub Spartak Prozivka sa ukupno osam takmičara. Više uspeha imali su takmičari Spartaka koji su osvojili jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Najuspešnija je bila Romić Vanja osvojivši zlatnu medalju na 200m prsno i srebrnu na 400m mešovito. Srebrnu je osvojio i Gencel Andor na 200m leđno kao i štafeta dečaka na 4x50m mešovito. Bronzanu medalju osvojila je Crnjković Dunja  na 800m slobodnim stilom. 

Na kraju prvenstva proglašeni su najbolji plivači kao i ekipe. Najbolji plivač je Gašić Mihailo iz PK "11. april" a najbolja plivačica Nataša Kekić iz PK "Swim Star" koja je osvojila 6 zlatnih medalja. 

Ekipno najbolji su bili plivači  "11. aprila", druga je bila Vojvodina dok je treće mesto pripalo Spartaku iz Subotice. Plivački klub Spartak Prozivka je ekipno osvojila deveto mesto.  

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search